Бербатов : Обмислям да не оставя наследство на децата си

Голмайсторът все още не знае накъде ще поеме в живота

Спорт
20:36 - 01 Юни 2019
54586
Бербатов: Обмислям да не оставя наследство на децата си

Футболната легенда Димитър Бербатов обмисля възможността да се присъедини към модерния сред богатите и известните почин да не оставят наследство на децата си. Елтън Джон, Стинг и Гордън Рамзи са сред най-прочутите мултимилионери, в чиито завещания фигурират минимални суми за собствената им плът и кръв.

Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор беше звездата на предаването „Ничия земя“ по „Нова телевизия“. Бившият нападател говори за бъдещите си планове, греховете, семейството и с какво смята да се захване в бъдеще. 

„В момента се занимавам с фондацията си, с която вече много години подпомагаме талантливите деца. Много ми помага в това отношение Димитрина Ходжева. Имам и други проекти, по които работя, но за момента няма да разкривам“, коментира Бербатов.

„В момента се лутам, но избирам по кой път да тръгна. Все още мисля като състезател, а трябва да се събера, за да реша какво да правя. Разхвърлян съм между ангажименти и те ми отнемат от енергията. Трябва да канализирам усилията си предимно в една насока. Искам да бъда успешен във всичките си начинания, както и в тези, които подготвям. Никога не съм доволен от себе си на 100-процента. Това ме тормози психически. В такива моменти нямам сили за нищо друго“.

„Като всеки един баща аз съм по игровата част от възпитанието. Те са различно поколение и по-бързо схващат нещата. Имат по-големи удобства, в сравнение с това, което съм имал аз. Глезени са, момичета са все пак. Опитвам се да бъда строг, но често не ми се получава. Искам да покажа на дъщерите си, че трябва да се потрудиш за нещо, а не да го получаваш наготово“, коментира бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед.

„Обмислял съм да не оставя нищо на децата, въртяло ми се е главата. Аз съм летял в бизнес класа, докато децата ми в икономична. Първоначално малката ревеше, обясних защо трябва да е в икономична класа. Стискаш зъби, сърцето ти се къса, но се правиш на строг. След като излетя самолета, отидох да я видя отзад и все едно не беше ревала, добре ѝ беше там. Пет минути плач, час и половина смях. Това също е урок, който е от доста по-успели хора от мен“, продължи Бербатов.

„Хубаво е да имаш човек, който е до теб, твоя половинка и да те подкрепя. Тук идва моментът, че аз съм елитен футболист и популярна личност. Покрай такива хора другата половинка в семейството трябва да има голяма търпение и да прави жертви. Опитвам се да бъда добър баща, доколкото ми позволяват другите ангажименти, особено с фондацията. Тук отново идва жертвата на жената до мен. Защото има моменти, в които се прибирам вкъщи и децата спят, защото на сутринта трябва да стават рано“, добави бившият национал.

„Всички сме хора, всички страдаме от алчност, злоба и суета. Когато си футболист на световно ниво и заработваш хубави пари, няма как да избягаш от възможността да си купиш хубава кола. В това няма нищо лошо, тъй като тези пари сам си ги заработил. Нищо не е дошло даром. И аз имам грехове. Като всеки един човек съм. Има моменти, в които реагирам по-рязко. Опитвам се да се контролирам и да подхождам по-дипломатично в такива ситуации“, коментира Димитър Бербатов.

"На моменти вниманието на хората ме напряга. Няма известен човек, който да не се напряга от това. Скарал си се с жена си, детето ти болно и някой иска да се снима с теб. Как реагираш в такъв случай? Ако не си направил грешката няколко пъти, може да реагираш остро и да си кажат, че си надувка. Ако се контролираш, ще обърнеш внимание и на този, който иска да се снима с теб", каза звездата. 

"Ако започна да си изброявам смъртните грехове... Минал съм през всички тях. Аз съм като всеки мъж на света. Опитвам се да контролирам слабостите си. Имах една случка, в която трябваше да подходя високомерно, направих го, но не ми беше хубаво. Върху това работя. Повтаряйки си го, връщайки ситуациите, така работя", добави Бербатов.