Берое срази Левски навръх 105-ия му рожден ден (видео)

Заралии биха 3:1 в Стара загора, Камбуров заби два гола

У нас
19:08 - 24 Май 2019
3025
Берое срази Левски навръх 105-ия му рожден ден (видео)

Берое срази Левски с 3:1 навръх 105-ия рожден ден на синия клуб в последен мач от сезона в Първа лига. Сините играха с доста резерви, тъй като запазиха основни футболисти за предстоящия бараж с Етър и не успяха да противодействат на домакините. Мартин Камбуров заби два гола за победата на заралии, като вече има общо 219 в елита. Освен това деветката подаде за първия гол в мача, отбелязан от Рубен Бригидо

Левски имаше по-добрите възможности в началните минути. Първо далечен удар на Мариани мина опасно покрай беройската врата. Малко след това Божинов получи добро центриране и опита да стреля от воле по диагонала, но изпълнението му не сполучил.

В средата на полувремето Берое също погледна към вратата на противника. Неразбирателство на Нганиони и вратаря Ники Кръстев едва не доведе до попадение за заралии. В 28-ата минута Берое все пак откри резултата. Камбуров с глава свали топката за Бригидо, който с красиво воле по диагонала намери далечния ъгъл, топката се удари в гредата и влезе в мрежата за 1:0.

След почивката Берое продължи добрата си инерция от първото полувреме и още в 50-ата минута стигна до втори гол. Мартин Камбуров получи топка в наказателното поле и мушна топката между краката на Кръстев - 2:0.

Левски опита да се върне в мача и в 70-ата минута успя да намали резултата. Станислав Иванов бе съборен за дузпа, а Валери Божинов хладнокръвно реализира от бялата точка.

В 78-ата минута Камбуров можеше да довърши сините с втори гол, след излезе очи в очи с Кръстев, но вратарят парира удара му. В самия край деветката на Берое все пак се реваншира и след нова грешка на сините успя на празна врата да направи 3:1. Така за заралии сезонът приключи, докато Левски има последен мач - бараж срещу Етър за участие в Лига Европа, който ще се играе идния вторник.

Берое - Левски 3:1

1:0 Бригидо 28
2:0 Камбуров 50
2:1 Божинов 71-д.
3:1 Камбуров 89

Берое: Перниш, Василев, Алкан, Бандаловски, Леони, Цветков, Желев, Минчев, Бригидо, Камбуров, Меска
Треньор: Георги Тодоров

Левски: Кръстев, Цветкович, Унтонджи, Иванов, Нганиони, Райнов, Мариани, Петков, Иванов, Сейдахмет, Божинов
Треньор: Александър Томаш

Стадион: "Берое", Стара Загора
Съдия: Ивайло Стоянов

Вижте репортаж от мача във видеото: