Бесепарят Александър Симов скандално: Много важно, че не съм гласувал добавките за пенсионерите

Политика
13:00 - 21 Юни 2021
9284
Бесепарят Александър Симов скандално: Много важно, че не съм гласувал добавките за пенсионерите

Скандално изказване на един от любимците на Корнелия Нинова вбеси бесепарите. Александър Симов, който бе депутат в предишните 2 състава на Народното събрание и е водач на листата на Столетницата във Враца, е обявил пред местна медия, че не било важна неговата липса в пленарната зала на 45-я парламент при гласуването на добавките от 50 лева за пенсионерите.

Оказва се, че той не е участвал във вота на 5 май, когато се решаваше и продължението на добавката, макар да не мина в официалния дневен ред. Тогава настана и драмата с преизчислението на пенсиите, което така и не се случи преди разпускането на свръх краткото действие на въпросния депутатски състав.

Гласуването за добавките на пенсионерите от 50 лева поне до края на годината започва в 13,35 часа на 5 май, по предложение на Мая Манолова от Изправи се! Мутри вън!. Симов не е в залата. Агенция BulNews е успяла да се свърже с него, като отговорът му е крайно озадачаващ, особено предвид агитацията на левицата именно сред по-възрастните от червения електорат: 

„Може да съм обядвал или да съм давал интервю. Нищо фатално не е станало, тъй като това гласуване изобщо не беше важно“. 

Оправданието на кандидат-депутата идва на фона на щедрите обещания и от "Позитано" 20, и по места сред местните леви ръководители пенсионерите да получат не само качествено преизчисление на парите си, но и да им бъдат осигурени допълнителни помощи и социални привилегии.