Бетис доближи финала за Купата на Краля

Тимът от Севиля направи пълен обрат срещу Райо Валекано

Спорт
11:22 - 10 Февруари 2022
1359
Бетис доближи финала за Купата на Краля

Бетис направи изключително важна крачка към класиране за финала на Купата на Краля, побеждавайки Райо Валекано с 2:1 като гост в дербито на сензациите в Ла Лига през сезона. „Вердибланкос“ достигнаха до пълен обрат, осигурен с голове на Борха Иглесиас и Уилиям Карвальо.

Срещата започна перфектно за домакините от „Вайекас“, които поведоха още в 5-ата минута. Десният бек Иван Балиу центрира към лявото крило Алваро Гарсия, който останал на празна врата реализира с глава за 1:0.

20 минути по-късно Уилиям Карвальо намери Хуанми, който се освободи от защитник, но стреля неточно. Още при следващата атака Бетис все пак успя да изравни резултата с хубав удар на Борха Иглесиас от границата на наказателното поле, с който не остави никакви шансове на Столе Димитриевски.

Втората част започна с по-добра игра от гостите. Натискът даде разултат в 68-ата минута, когато след подаване на Кристиян Тейо, Уилиям Карвальо се оказа на отлична позиция и с елегантен удар промуши топката зад Димитриевски за 2:1 в полза на гостите.

Португалецът бе близо до още едно попадение в 78-ата минута, но македонският страж на Райо този път спаси. В заключителните минути домакините натиснаха в търсене на изравнително попадение, като най-близо до такова бе Ранди Нтека, но той бе отказан от Руис Силва.