Бетис и Алавес - кръгли нули

Реал Сосиедад с късен обрат на Балеарските острови

Спорт
11:15 - 19 Февруари 2024
872
Бетис и Алавес - кръгли нули

Бетис и Алавес завършиха при нулево равенство на „Естадио Бенито Виямарин“ в мач от 25-ия кръг в испанската Ла Лига. „Вердибланкос“ се намира на 7-мо място, като вече има 39 точки в актива си, докато Алавес е на 12-та позиция с 28 пункта.

В срещата двата отбора показаха страхотно тактическо надлъгване и здрави единоборства, но за сметка на това чистите положения пред двете врати липсваха.

Алавес стартира по-силно двубоя, като във 2-рата минута Саму Омородион вкара топката във вратата на Бетис, но голът не бе зачетен заради засада на футболиста на баския тим.

След центриране в наказателното поле на Алавес в 14-ата минута, Ез Абде стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата на гостите.

Ез Абде продължи да бъде изключително активен, като стреля от границата на наказателното поле в 25-ата минута, само за да види как топката преминава покрай десния страничен стълб на вратата.

Бетис продължи да бъде по-активен и на старта на второто полувреме. В 48-ата минута Хуан Миранда стреля опасно, но Антонио Силвера показа страхотен рефлекс и отрази.

Седрик Бакамбу пропиля златна възможност да донесе успеха за „вердибланкос“ в 86-ата минута, когато навлезе в наказателното поле и бе очи в очи с Силвера, но ударът му от близко разстояние бе неточен.

Реал Сосиедад стигна до късен обрат и победа с 2:1 над Майорка като гост в мач от 25-ия кръг на Ла Лига. Така „чури-урдин“ се изкачиха на шестото място във временното класиране с 40 точки. Балеарци са 16-и с 23 точки.

Майорка излезе напред в резултата още в четвъртата минута на срещата. Кайл Ларин пусна страхотно дълго подаване към Антонио Санчес, който стреля от границата на наказателното поле и заби топката в долния десен ъгъл за 1:0.

В 38-ата минута Реал Сосиедад изравни резултата. Игор Субелдия намери Такефуса Кубо, който нанесе свиреп шут от около 20 метра и топката влетя право в десния ъгъл за 1:1.

В добавеното време на срещата, в 93-ата минута Йон Пачеко завъртя центриране към наказателното поле и намери непокрития Микел Мерино, който от близка дистанция стреля с глава към долния ляв ъгъл и донесе успеха с 2:1 за Реал Сосиедад.

По-рано през деня Гранада и Алмерия завършиха наравно 1:1 в андалусийско дерби. Алмерия поведе с 1:0 в деветата минута чрез Марк Пубил. Гранада изравни четвърт час преди края на редовното време с гол на Мурто Узуни.