Бетис направи услуга на Лудогорец

Андалусийците биха Рома във Вечния град

Спорт
08:31 - 07 Октомври 2022
3181
Бетис направи услуга на Лудогорец

Бетис се утвърди на лидерската позиция в група "C" на Лига Европа, след като спечели с 2:1 гостуването си на Рома. По този начин испанският тим има пълен актив от 9 точки и още след седмица може да си гарантира участието в следващата фаза. Резултатът на "Олимпико" е добър и за Лудогорец, който запази второто място с 4 точки, пред Рома с 3 и ХИК Хелзинки с 1.

В герой за Бетис тази вечер се превърна резервата Луис Енрике. Той подаде за изравнителния гол на Гуидо Родригес в 40-ата минута, а в 88-ата донесе успеха на своя тим. За Рома точен беше Пауло Дибала от дузпа в 34-ата минута.

През уикенда Рома постигна много ценен успех при гостуването си на Интер в Серия "А". Старши треньорът Жозе Моуриньо върна сред титулярите Тами Ейбрахам, а офанзивното трио на домакините допълниха Пауло Дибала и Николо Дзаниоло.

С две победи от първите два мача в групата, Бетис пристигна със самочувствие във Вечния град. Мануел Пелегрини отново пусна от първата минута 41-годишният Хоакин, който се разписа срещу Лудогорец и стана най-възрастният автор на гол в евротурнирите. Атаката на севилци поведе Вилиан Жозе.

Десният бек на Рома Зеки Челик се контузи още в началните минути и беше заменен от Леонардо Спинацола. Руи Патрисио спаси опасен удар на Серхио Каналес при първата добра атака на Бетис, а не след дълго Набил Фекир уцели гредата. Ситуацията на терена се промени след средата на първото част, когато гостите останаха без Фекир. Френският халф също получи травма и вместо него се появи Луис Енрике.

В 32-ата минута Айтор Рубиал докосна топката с ръка в наказателното поле на Бетис. Съдията Матей Юг първоначално не посочи бялата точка, но го направи след консултация с ВАР. Гостите дълго оспорваха решението и жълти картони получиха Клаудио Браво и Андрес Гуардадо. Дибала пък беше безкомпромисен и реализира дузпата за 1:0 в полза на Рома.

Бетис отново взе инициативата след полученото попадение. Резервата Луис Енрике беше изведен очи в очи с Руи Патрисио, но не можа да го преодолее. В 40-ата минута именно Луис Енрике подаде на Гуидо Родригес и той опъна мрежата от около 25 метра. Това беше едва втори гол за аржентинския халф в последните две години. В самия край на полувремето изстрел на Дзаниоло срещна гредата.

В началото на второто полувреме имаше голямо разбървкане пред вратата на Бетис, но Клаудио Браво попречи на Кристанте да върне преднината на Рома. Пелегрини усети, че тимът му се нуждае от свежест в средата на терена и пусна Родри на мястото на Хоакин. испанците владееха топката по-продължително, но трудно създаваха положения пред Руи Патрисио.

В 70-ата минута силен удар на Дибала беше блокиран и Рома спечели само корнер. Малко по-късно Андреа Белоти замени Ейбрахам, но нито веднъж не застраши вратата на гостите. В края на срещата никой не искаше да рискува. Малко по-активни бяха "джалоросите", но старанието им не доведе до победен гол.

Такъв обаче отбелязаха гостите в 88-ата минута след взаимодействие между двете от резервите на Пелегрини. Родри напредна по левия фланг и центрира, а Луис Енрике майсторски отклони топката с глава и я прати във вратата. Рома нямаше почти никакво време за ответна реакция, а Дзаниоло си изкара червен картон и ще пропусне ответния двубой в Севиля.