Бетис триумфира с Купата на Краля!

Зелено-белите от Севиля надиграха Валенсия след дузпи, които бяха първите в турнира за XXI век

Спорт
02:28 - 24 Април 2022
2576
Бетис триумфира с Купата на Краля!

Бетис спечели Купата на Краля след успех с 5:4 над Валенсия с дузпи, които бяха първи на финал в турнира през 21 век.

"Вердибланкос" поведоха в резултата още в 11-ата минута чрез Борха Иглесиас, а "прилепите" изравниха в 30-ата чрез Уго Дуро.

Повече попадения не паднаха и се стигна до 11-метрови удари, при които футболистите на Бетис показаха по-здрави нерви.

Двубоят започна перфектно за „вердибланкос“, които поведоха още в 11-ата минута. Ектой Бейерин напредна отдясно и центрира към наказателното поле, а там както винаги най-съобразителен бе Борха Иглесиас, който нанесе можен удар с глава в средата на вратата и не остави шансове на Мамардашвили.

Валенсия успя да отговори на предизвикателството половин час след началото на двубоя. Илайш Мориба видя много добре включването на Уго Дуро, който излезе очи в очи с Клаудио Браво и успя елегантно да го прехвърли и да изравни резултата.

В 43-ата минута Серхио Каналес демонстрира невероятната си техника, за да овладее топката и излезе на отлична позиция пред вратата, но ударът му срещна лявата греда.

В края на първата част Бетис имаше претенции за дузпа, след като Ектор Бейерин се строполи на земята при съприкосновение с противников бранител, но сигнал не последва.

В 51-ата минута Уго Дуро достигна до отбита топка в наказателното поле и стреля веднага, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Четвърт час по-късно Хуанми си освободи пространство за изстрел и нанесе такъв от много изгодна позиция, но Мамардашвили показа невероятен рефлекс и направи удивително спасяване.

Три минути по-късно Серхио Каналес стреля неточно. В 78-ата минута Хуанми шутира от границата на наказателното поле, но нацели дясната греда.

Последните минути на редовното време бяха много напрегнати, като първо удар на Борха Иглесиас бе спасен от Мамардашвили, а Клаудио Браво отговори с отразен удар на Карлос Солер.

Така двубоят влезе в продължения. През първите 15 минути двата тима действаха по-предпазливо, не се втурнаха в бурни атаки и логично не се стигна и до голови положения.

Такова бе положението и през второто полувреме и се стигна до дузпи, които бяха първи във финал за Купата на краля за 21 век.