Без Ахмед Доган за 30 г. ДПС

Актуални новини
09:50 - 05 Януари 2020
2675
Без Ахмед Доган за 30 г. ДПС

„ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава съдба. Рядък шанс за живота на човек е да живее в едно наситено преходно време.

Но ако си имал възможността да бъдеш и част от колективната субективност на тези промени е привилегия на съдбата, която трябва да приемеш не като нещо, което ти е дадено даром, а като отговорност“.

С тези думи почетният председател на ДПС Ахмед Доган се обърна към празнуващите 30 години от създаването на Движението. Приветственото слово обаче бе прочетено от кърджалийския актьор Мехмед Билял, който е и активист на партията, тъй като Доган липсваше.

Обръщението на почетния лидер, който въпреки засилените мерки не се появи в залата, бе „Здравейте, приятели и съмишленици! Здравейте, депесари!”.

„Когато говорим, че ДПС става на 30 години, неволно си спомням, че бях на 30 години, когато започнах изграждането на „Съпротивителното движение“ срещу „възродителния процес“ и на 35 години, когато на бял свят се появи ПП „Движение за права и свободи“, продължи почетният председател.

„ДПС ще се развива, защото нашата формула е „Ако си наравно с другите, ти вече си изостанал”, подчерта Ахмед Доган.

24rodopi.com