Без Алберт Попов и днес във втория манш в Банско

Двама французи и швейцарец са топ 3 в първото каране на втория гигантски слалом

Спорт
12:35 - 28 Февруари 2021
2087
Без Алберт Попов и днес във втория манш в Банско

Най-добрият български алпиец Алберт Попов не влезе и днес сред класиралите се за втория манш на гигантския слалом в Банско. Аби стана 14-ият отпаднал в първия манш.

Вчера Алберт завърши първия манш, като се класирана предпоследното 48-мо място при 10 неуспели да го завършат. Така не попадна сред топ 30 - състезателите, които продължават надпреварата. Българинът и днес стартира с последния №59, като - както е известно, толкова задният номер е заради по-малкото му точки в гигантския слалом, за разлика от тези в слалома.

Двама французи и швейцарец са топ тройката в първия манш днес на втория гигантски слалом от Световната купа на ски-алпийците в Банско. Първи е отново, както и в съботния първи манш, Матийо Февр от Франция – актуален световен шампион от Кортина. Втори е Лоик Меярд от Швейцария, а трети пак е соченият за фаворит французин Алекси Пентюро.

Вчерашният победител Филип Зубчич от Хърватия днес допусна губа грешка в първия манш, но майсторски се извади от положението и успя да продължи, като остана на 3.10 секунди от временния водачът в този момент Матийо Февр. В крайна сметка Зубо ще стартира 11-ти във втория манш с 20-то време в първия.

В класирането за малкия кристален глобус в дисциплината гигантски слалом лидер преди днешния втори манш продължава да е французинът Алекси Пентюро с 490 точки. Вчера не успя да се качи на подиума в Банско, остана 4-ти, след като загуби дясната си щека малко след старта и се спусна зрелищно-акробатично по ледената писта „Томба“ . Така победителят вчера - хърватинът Филип Зубчич, се изкачи в класирането и стана втори с актив от 468 точки.

Вторият манш днес е от 14 ч.

СНИМКИ: Иван Обрейков - директор на ски зона "Банско", и BanskoWorldCup