Без да се изпоти, Джокович прегази Федерер

Сърбинът се класира на финала на Откритото първенство по тенис на Австралия след лесна победа с 3:0 сета

Спорт
13:11 - 30 Януари 2020
2150
Без да се изпоти, Джокович прегази Федерер

Новак Джокович доказа превъзходството си над Роджър Федерер, след като премина като бърз влак през швейцареца и се класира на финала на Аустрелиън Оупън. Сърбинът спечели с лекота с 3:0 сета - 7:6, 6:4, 6:3, триумфирайки в юбилейния мач номер 50 между двамата съперници.

На "Род Лейвър Арина" Федерер успя да бъде равностоен само в първата част, докато беше свеж. След това годините си казаха думата и Новак спечели за 27-ми път срещу швейцареца.

38-годишният Федерер имаше два много тежки мача в тазгодишното издание на турнира от Големия шлем в Мелбърн - първо срещу австралиеца Джон Милман в третия кръг, а после и на 1/4-финалите срещу американеца Тенис Сандгрен. В последния си мач Супер Фед спаси 7 мачбола по пътя към победата и много фенове и специалисти се вълнуваха дали той ще издържи на натоварването срещу Джокера, който преследва рекордна осма титла в Австралия и завръщане на върха в световната ранглиста, което ще стане факт, ако грабне трофея.

На финала Джокович очаква своя противник, който ще бъде определен от утрешния сблъсък между Доминик Тийм и Александър Зверев.