Без Хачанов и Андерсън на Sofia Open, но с палач на Джокович

Жребият на надпреварата ще се тегли на 6 ноември

Спорт
17:40 - 05 Ноември 2020
1768
Без Хачанов и Андерсън на Sofia Open, но с палач на Джокович

Още няколко играчи са се отказали официално от започващия в неделя турнир от категория ATP 250 в зала "Арена Армеец" Sofia Open. Това става ясно от публикуван в Туитър "ъпдейт", отнасящ се до турнира в родната столица.

Българските родни фенове на тениса няма да могат да видят у нас руснакът Карен Хачанов и двукратният финалист на турнири от "Големия шлем" Кевин Андерсън (ЮАР).

Андерсън вчера не успя да доиграе мача си от втория кръг на "Мастърс"-а в Париж с руснака Даниил Медведев. В София няма да пристигнат също норвежецът Каспер Рууд, американецът Тейлър Фриц и сърбинът Миомир Кецманович.

Добрата новина е, че в основната схема на Sofia Open ще се включи едно от най-интригуващите имена в последната година и още повече след рестарта на сезона - Яник Зинер. 19-годишният италианец бележи страхотен прогрес в последните месеци и неслучайно е смятан за един от най-големите млади таланти в световния тенис. Друг интересен играч, който ще дойде в София, е пак италианец - Лоренцо Сонего.

Сънародникът на Зинер нашумя съвсем наскоро, след като шокира световния №1 Новак Джокович с 6:2, 6:1 на 1/4-финалите във Виена и впоследствие достигна до финала, където преклони глава пред намиращия се в супер форма руснак Андрей Рубльов. Трябва да се отбележи, че Сонего беше "щастлив губещ" от квалификациите в австрийската столица. Освен Зинер и Сонего, като нови имена в основната схема в София се появяват един от най-талантливите френски тенисисти в последните 15-ина години Ришар Гаске, австралиецът Джон Милман, коравият унгарец Мартон Фучович и испанецът Алберт Рамос-Виньолас. Сред резервите пък е испанецът Пабло Андухар.

Вече стана ясно, че поради различни причини Sofia Open ще мине без участието на Гаел Монфис (Франция), Фабио Фонини (Италия) и Кей Нишикори (Япония). В родната столица обаче се очаква да се появят младият френски талант Юго Юмбер и хърватинът Марин Чилич, който през 2014 година спечели US Open, а освен това има и финал на "Уимбълдън" и Australian Open. Тук трябва да добавим, че не е изключено в последния момент от участие в София да се откаже аржентинецът Диего Шварцман, който е много близо до това да си гарантира място на Финалния турнир в Лондон, започващ непосредствено след края на Sofia Open. Шварцман, който вече е на 1/4-финал на "Мастърс"-а в Париж и утре отново ще излезе на корта, може да прецени, че ще му е по-добре да запази силите си за престижната надпревара в Лондон.

Междувременно, днес стана окончателно ясно, че Григор Димитров няма дасе възползва от възможността да вземе "уайлд кард" за Sofia Open, тъй като има травма в момента. Все пак в основната схема ще видим други трима българи - Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев.

Жребият за основната схема на Sofia Open 2020 ще бъде теглен на 6 ноември (петък) в 15 часа в зала "Арена Армеец", където от 7 до 14 ноември ще се проведе петото издание на турнира от категория АТП 250.

Предварителна програма:

Sofia Open 2020 започва на 7 ноември (събота) с мачовете от първи кръг на квалификациите. Първата сесия стартира в 12 часа, а втората - от 18.

За 8 ноември (неделя) са предвидени мачове от втори кръг в квалификациите и първи кръг на основната схема на сингъл, като сесиите са от 13 и от 18 часа. В дните от 9 до 13 ноември, когато ще се играят срещи от първи и втори кръг, четвъртфинали и полуфинали на сингъл и на двойки, са със сесии от 12 и 18 часа. Финалите на двойки и на сингъл на 14 ноември (събота) са предвидени за 12 и 15 часа.

Във връзка със специалните и изключително строги изисквания на АТП и въведените задължителни правила за работа, както и заради задължителното спазване на всички действащи противоепидемични мерки по време на турнира ще има специални правила за работа на представителите на медиите.

Напомняме ви, че по изискване на АТП всякакъв физически контакт и близост с тенисистите и длъжностните лица от АТП е забранен. Поради тази причина и жребият ще може да бъде проследен само онлайн.

Подсигурили сме и допълнителна възможност за професионална работа в настоящата ситуация. Кадри от жребия с качество за телевизионно излъчване ще бъдат налични за сваляне от сървър.

Всички официални пресконференции ще бъдат "виртуални". За целта одобрените за "виртуални акредитации" ще получат и линк от АТП, чрез който ще може да участват в пресконференциите през Zoom.

За поредна година хотел Marinela Sofia има честта да бъде домакин на звездите на световния тенис, които пристигат в България за петото издание на Sofia Open. Marinela Sofia е официален хотел на супертурнира Sofia Open 2020.

Най-голямото спортно събитие в България за 2020 г. стартира на 7 ноември и ще продължи до 14 ноември. За представителите на световния тенис елит 5-звездният хотел е въвел възможно най-високите стандарти за сигурност и запазване на здравето на своите гости.

В България пристигат куп звезди от челото в актуалната ранглиста - шампион от "Големият шлем", редица настоящи шампиони и звезди на бъдещето ще играят в "Арена Армеец".