БЕЗ КАБИНЕТ, НО С КМЕТ: Кирил Петков ухажва районните шефове на ДБ

Първият, харесан от лидера на ПП, е слатинският Георги Илиев

Политика
14:41 - 22 Ноември 2022
3010
БЕЗ КАБИНЕТ, НО С КМЕТ: Кирил Петков ухажва районните шефове на ДБ

Продължаваме промяната и Демократична България вече са в негласна коалиция за местните избори догодина, а първото доказателство, че совалките за общи кандидатури за вота през 2023 г. дойде от... район "Слатина". Бившият премиер Кирил Петков и местният шеф от ДБ Георги Илиев се видяха на работна среща, за която се похвали Илиев - сочен за един от фаворитите за номинация за градоначалник на столицата от градската десница. 

"Въпреки че с Кирил Петков се познаваме отдавна, днес за първи път имах възможност да съм му домакин в район „Слатина“. Действително вече настъпи моментът, в който трябва да започне да се води разговор за бъдещото управление на София. С Кирил споделяме общи ценности и това е нещо, което никой от двама ни не е подлагал на съмнение през годините", обяви Илиев. 

Той е запознал съпредседателя на ПП с част от осъществените от администрацията на "Слатина" проекти, както и тези в реализация, двамата говорили и за децентрализацията на местното самоуправление и защо то е от ключово значение за коренна промяна в развитието на София.

"За мен това е проблемът, чието разрешаване ще отключи всички възможности, които ресурсът на града ни предполага, но които стоят заклещени в нормативни пречки и размити отговорности на множество институции. Само човек, който идва от бизнеса, но вече познава системата отвътре, може да разбере колко недалновидно и в някои случаи безсмислено е структурирано управлението на града ни.

София може много повече!", пише с лозунг соченият за кандидат-кмет на София Илиев - чиято номинация вероятно ще е парафирана и от тандема Петков-Василев, и от дуото Христо Иванов-ген.Атанасов.