Без мъртва точка: 14-годишно момиче с иновация за колите

Уебкамера, монтирана в купето на автомобила, която предава на живо случващото се от другата страна е предложението на Алейна Гаслър

Актуални новини
15:45 - 20 Ноември 2019
5814
Без мъртва точка: 14-годишно момиче с иновация за колите

Ако сте имали проблем с видимостта заради мъртвата зона в колата ви, ето този млад и свеж мозък е измислил как да се справи с това, пише Good News Network. Алейна Гаслър е на 14 и даже няма шофьорска книжка, но вече е на път да реши един от най-сериозните проблеми на водачите.

Нейната система елиминира мъртвата точка на видимост с помощта на уебкамера, монтирана в купето на автомобила, която предава на живо случващото се от другата страна. Към това се инсталира и малък прожектор, който показва картината от уебкамерата върху частта от колата, блокираща видимостта.

На Алейна ѝ хрумва тази идея, след като ѝ направило впечатление как майка ѝ се мъчи да погледне какво се случва извън мъртвата зона на видимост на автомобила ѝ. Тук само вметваме едно бързо: "Ето, добре, че са майките с техните неволи, за да вдъхновяват гениите” и продължаваме с това, което казва самата Алейна за изобретението си:

"Има толкова много пътни инциденти, приключили с наранявания и загинали хора, които можеха да се предотвратят, ако колоната на колата не беше там. И понеже няма как да не е там, реших да я махна, без да я махам."

За простата си и сравнително евтина и лесна за инсталация идея във всеки един автомобил Алейна спечели и награда от 25 000 долара от фондация на Хенри Самуели.