Без резултат: КАТ пратили два сигнала срещу Георги Семерджиев

Актуални новини
11:48 - 21 Ноември 2022
2127
Без резултат: КАТ пратили два сигнала срещу Георги Семерджиев

„Аз отговарям за общото ръководство на отдела. Аз съм главата най-отгоре, имам над 600 служители. Как мога аз да преценя. Два пъти сме изпращали сигнали до прокуратурата за Георги Семерджиев - през 2014 г. и 2016 г.“

Така бившият директор на КАТ-София Тенчо Тенев отговори пред Би Ти Ви на обвиненията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че не упражнил достатъчен контрол по случая „Семерджиев“.

През лятото на тази година Семерджиев предизвика тежка катастрофа на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени. Оказа се, че е карал с включена полицейска лампа и със скорост 166 километра в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици.

Относно войната по пътищата и зачестилите катастрофи Тенев коментира, че шофьорите станали по-невъзпитани и с по-неадекватни реакции. По думите му контролът е занижен заради промени в „щатното разписание на хората, които отговарят за превенция на пътя“.

Бившият шеф на КАТ-София каза още, че докато той е бил директор, двама служители на „Пътна полиция“ са били уволнени за корупция.