Без съмнение! Радо Янков избухна на роден сняг в Пампорово

Българският сноубордист от световен ранг стъпи отново на подиума, едно залитане го размина с победа

Зимни
22:40 - 21 Януари 2024
3909
Без съмнение! Радо Янков избухна на роден сняг в Пампорово

Най-голямата ни действаща звезда от световен ранг в сноуборда Радослав Янков без съмнение избухна на роден сняг в стартовете от Световната купа в Пампорово през уикенда.

Чепеларецът, носител на Големия глобус, успя да се качи на подиумав най-елитната надпревара, след като за последно бе там на 21 януари 2018 г. Радо зае третото място в събота като спечели малкия финал с победа над сребърния медалист от олимпийските игри в Пьонгчанг 2018 Санг-Хо Ли от Корея.

А само едно залитане на 1/4-финала лиши Янков в неделя и от потенциална победа във втория паралелен слалом. След третото място предишния ден той завърши пети като загуби с 12 стотни от легендата Андреас Промегер от Аватрия.

В Пампорово още три българчета се класираха за елиминационния кръг на квалификациите. Като Петър Гергьовски и Тервел Замфиров успяха да влязат в първите 20. По-малко от половин секунда не им стигна, за да влязат във финала, където участват първите 16. Александър Кръшняк също влезе в точките за световната купа с 26-о място. Кристиян Георгиев записа 33-о място в класирането на косъм от точките. Петър Гьошарков зае 36-о място. Димитър Ганичев бе 40-и, а Георги Милчев остана 45-и. Станислав Вангелов бе сред незавършилите. При жените Теодора Пенчева направи две добри спускания и зае 24-о място, което й донесе точки за Световната купа.