Без спонсор, а сега и без треньор

Локо Сф осиротява преди края на сезона

Спорт
12:43 - 05 Май 2023
14711
Без спонсор, а сега и без треньор

Локомотив (София) и треньорът Станислав Генчев ще се разделят след края на сезона. Договорът на наставника е само за една година. И специалистът няма да го поднови. 

Локо направи много силна есен, като победи у дома Левски и Лудогорец, а с ЦСКА завърши наравно. През пролетта обаче “железничарите” изпуснаха парата и записаха срамни резултати в “Надежда” - 0:6 от ЦСКА 1948 и 1:4 от Хебър (Пазарджик).

Именно след последното поражение феновете на клуба се нахвърлиха върху собственика Иван Василев, който в сряда обяви, че се оттегля на 1 юни. Тогава ще спре издръжката, а за нейното осигуряване трябва да се погрижат привържениците. 

От Локомотив вече се оглеждат за наставник, който да води състава през следващата кампания, информира "Тема спорт". Нещата обаче изведнъж могат да се окажат в застой, ако наистина Василев спре финансирането на “червено-черните”. 

През зимата сериозен интерес към Генчев имаше от Ботев (Пловдив). Тогава “канарчетата” трябваше да платят обезщетение на Локо, за да го вземат. След края на кампанията обаче това няма да е така.

Шефовете на Ботев имат и други варианти. Те дори са опипвали почвата и около това Станимир Стоилов да се завърне на “Колежа”. Засега обаче погледът на Мъри, който през миналия месец напусна Левски, е насочен към чужбина. Не е тайна, че той е опция пред гръцкия Арис. А в местните медии Стоилов съобщи, че би се съгласил да застане начело на някой от водещите гръцки тимове. 

В момента Локо се готви за домакинството на Арда, което е утре от 17:30 часа. На 10 май, сряда, на “железничарите” предстои полуфиналът-реванш за Купата на България срещу ЦСКА 1948, който е от 19:00 часа в Бистрица.