Безцеремонно! Изнасят майките от Народното събрание

Новини
18:39 - 16 Септември 2020
3238
Безцеремонно! Изнасят майките от Народното събрание

Преди минути в Партийния дом пристигна линейка и лекар от спешна помощ, които бяха незабавно допуснати от органите на реда. Медиците изнесоха на ръце едно от децата с увреждания, а в линейката с него се качиха и две от майките.

Около 18:00 ч. джип на НСО спря близо до вратите на гаражите. В очакване на председателката на парламента Цвета Караянчева всички протестиращи се струпаха пред изхода, за да блокират служебната кола на Караянчева. 20 полицаи стояха подредени в две колони до вратата на гаражите.

НСО и полицията насила изнасят барикадиралите се в парламента. Няколко бутилки и яйца прелетяха към полицията.

Изнасят някои, като са ги хванали за краката и ръцете. На всяко излизане служителите на НСО се пазят с пластмасово легенче, което се ползва при проверката на входа на парламента.

На бул. "Дондуков" продължават да пристигат хора.

Майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" са във фоайето на партийния дом, откъдето минават депутатите и отказваха да излязат от там. От сградата се чуват викове "Оставка!"

Арман Бабикян също дойде сред хората.

"Елате да подкрепим майките, които са затворени в сградата на парламента пред входа на деловодството откъм бул. Дондуков!", призовават от "Отровното трио" във фейсбук.