Бездомникът, който стана милионер

Ерик Уайт започнал изграждането на плажове в хорските дворове

Новини
16:59 - 22 Юли 2019
4607
Бездомникът, който стана милионер

Някогашният бездомник Ерик Уайт сега е собственик на Zydeco Construction. И милионер. Сега той притежава компания, базирана в Луизиана, която строи плажове в задните дворове на хората и прави милиони.

За него израстването не беше лесно. Когато Уайт бил на 15 години, той станал бездомен за период от около осем месеца. Напуснал училище в девети клас и имал само умения да чете. В интервю той споделя, че едва могъл да напише и собственото си име. И този човек тогава се нуждаел от чудо, за да си намери работа.

Някак си разбрал как работят строителите. Знаел, че може да направи нещо с двете си ръце. Затова той започнал работа в местна строителна компания, която му дала възможност поне да си плати сметките.

След това продължил като механик на Ford, но признава, че не обичал тази работа. Въпреки това, по-късно той се разбрал за работа с компания, базирана в Батън Руж, която му плащала по 12 долара на час, което му давало възможност да се придвижи нагоре, да расте малко по малко.

Ерик е благодарен на човека, който му е дал шанс, оформил го е като личност и го е взел под крилото си. И в рамките на шест месеца той вече е ръководил екип. Знаел, че ако работи усилено, определено може да постигне нещо.

Уайт бил изключително амбициозен и продължил да работи в различни строителни компании. Той също така научил и как функционират по-големите компании. Неговата страст и трудова етика били невероятни.

В крайна сметка решава да създаде своя собствена компания - бизнес с басейни, наречена Cool Pools. След това идва и времето на Zydeco Construction. Компанията изгражда малки езера, които приличат на плажове. Водата е кристално синя и обградени от пясък.

Всяко езеро е напълно приспособимо и е оборудвано с аксесоари, включително кухни на открито, беседки, чадъри и волейболни мрежи. 33-годишният Ерик Уайт казва, че небето е границата, когато става въпрос за създаването на вашия мечтан плаж. И изглежда, че работи добре, тъй като компанията е много успешна, а Уайт прави милиони от нея всяка година! Без съмнение езерата и водята в тях са ослепителни. Но колко струва да се изгради? Средната стойност струва около 40 000 долара.

"Всяко езеро, което правим, е персонализирано за тази област и за клиента. Не е нещо, което може да се направи за един ден. Те са истински труд на любовта - казва Уайт. - Правим нещо различно на всяко езерце, което създаваме".

Фирмата на Уайт също предлага вградени батути и кухни на открито. Той също така е в бизнеса с дренажни решения и може да изгради диги за домове, които имат наводнени задни дворове.

Но по-важното е, че той е пример за трудолюбие и как човек може да постигне нещо от нищото.