Бездомно куче нахапа 8-годишно дете

Жителите на Асеновград подготвят протест заради бездействието на общината

Актуални новини
11:36 - 10 Юли 2019
2144
Бездомно куче нахапа 8-годишно дете

Улично куче нахапа дете в Асеновград, информира Нова телевизия. Граждани алармират, че градът се е напълнил с бездомни животни, но общината бездейства. По тази причина хората се готвят за протест.

Близки на 8-годишното дете, което е било нахапано, разказват, че то е получило разкъсна рана на крака и наранявания в областта на ухото. Днес детето е изписано от Клиниката по ортопедия и травматология на местната болница "Свети Георги" след двудневни грижи.

Неприятната случка е от неделя. Около 18.00 часа момчето заедно със свои приятели се прибирало вкъщи. Внезапно пред децата изскочило кучето и ги нападнало. Хората наоколо незабавно се притекли на помощ и подали сигнал на тел. 112. Пристигналата на мястото линейка откарала пострадалото момче в болница в Пловдив.

Районната прокуратура в Асеновград вече е сезирана по случая. Ще бъде подадена и жалба до общинската администрация. Тя ще бъде втората подред срещу това безпризорно куче - само преди дни то е нападнало и друго дете. Именно поради тази причина хората в района настояват за незабавни мерки срещу уличните кучета, които не спират да се множат.