Бежанец закла 14-годишно момиче на път за училище

Общество
08:53 - 06 Декември 2022
4811
Бежанец закла 14-годишно момиче на път за училище

Момиче на 14 години почина, а друго на 13 беше тежко ранено, след като бяха нападнати с нож от бежанец, докато отиваха към училище в Южна Германия, предаде Би Би Си.

Полицията съобщи, че заподозреният е излязъл от бежански приют в Илеркирхберг в понеделник сутринта и е нападнал ученичките.

По-късно по-голямото момиче почина в болница.

Германската полиция е арестувала 27-годишен мъж, за когото съобщава, че е търсещ убежище от Еритрея. Служителите претърсили близката сграда и го открили с нож, за който подозират, че е използван при нападението. Задържани са и други двама мъже.

Заподозреният е под полицейска охрана в болница, където се лекува за неуточнено нараняване.

В изявление полицията призова обществеността да не използва инцидента, за да подклажда подозрения към чужденци или търсещи убежище.

"Всичко, свързано с това, досега е напълно неясно", каза говорителят на полицията Волфганг Юргенс пред репортери.

13-годишното момиче се възстановява от нараняванията си, без опасност за живота, съобщиха местни медии. Илеркирхберг е малък град с население под 5 хил. души според преброяването от 2015 г.

Кметът Маркус Хойслер каза, че всички в града са в шок. Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер заяви, че "ужасната новина" я е разтърсила.

"Скърбя за убитото момиче и искрено се надявам, че раненото момиче ще се възстанови... Полицията интензивно разследва всички обстоятелства", написа тя в "Туитър".