Безкрайната драма: Шефове на БФС обжалват вписването на Михаил Касабов з а заместник на Михайлов

Този ход вече бе предвиден от Димитър Бербатов и Георги Градев

Актуални новини
10:20 - 23 Януари 2024
4271
Безкрайната драма: Шефове на БФС обжалват вписването на Михаил Касабов за заместник на Михайлов

Трима членове на Изпълкома на БФС - Емил Костадинов, Румян Вълков и Димитър Георгиев, обжалват пред Софийски градски съд (СГС) вписването в Търговския регистър на Михаил Касабов за и.д. президент на централата на мястото на Борислав Михайлов до конгреса на 15 март.

Това съобщи във фейсбук Георги Градев, който обяви по-рано този месец, че се кандидатира за президент на централата. А още от края на м.г. той и Димитър Бербатов, основният претендент на Михайлов, предупреждаваха, че това е много възможно да се случи. Така бе и вчера, когато гостуваха в тв студия. 

Емил Костадинов е вицепрезидент на БФС, като неговото дело е оставено без движение. На този етап не така стои въпросът с жалбите на Румян Георгиев, шеф на Аматьорската лига, и на пловдивския бизнесмен Димитър Георгиев, известен с това, че е приближен на Михайлов. През декември той нашумя със заканата си на заседание на ИК да се кандидатира за президент на БФС, за да може след това "да обжалва до дупка", така Михайлов да остане на власт.

Факт е, че още на въпросното заседание на 6 декември, когато бяха утвърдени датата, дневният ред и залата за конгреса, мнозинството в ИК се обяви против вписване на Михаил Касабов в ТР за и.д., нещо, което законът изисква. 

Така започнаха процедурни саги в Агенцията по вписванията. От там няколко пъти отказаха за впишат поканата на БФС за конгреса, посочвайки нередности в подадените документи. Така в края на миналата седмица Михаил Касабов подаде документи за вписване и те бяха приети, като се очакваше в близките дни официално вписване.

Сега обаче жалбите на приближени на Михайлов (и на Касабов съответно) могат да осуетят това. Още по-интересно става поради факта, че СГС отмени решението на ТР за отказ за регистриране на поканата за събрнанието на 15 март. Жалбата за това бе подадена от името на Борислав Михайлов.

“Отменя по жалба на БФС отказ на длъжностно лице при Агенцията по вписвания, постановен по заявление за обяввяване на акт по партидата на сдружението - покана за свикване на общо събрание (конгрес) на членове на БФС. Указва на Агенцията по вписвания да обяви партидата на БФС покана за свикване на конгрес, който да се проведе на 15.03.2024 година”, гласи решението на СГС.

В поста на Градев пише следното: 

"По делото на Костадинов има разпореждане, с което делото е оставено без движение (явно не си е написал грамотно исковата молба; той е известен с грамотността си). Така съдбата на предстоящия конгрес е в ръцете на три достойни жени - съдии в СГС. Разчитаме на тяхната експертиза и морал. Нека да знаят, че обществото знае техните имена и ще следи за тяхната работа под лупа."