Безобразие: Спешният център в Рила връща пациенти със заповед

Фалшифицират се документи, фалшифицират се диагнози, фалшифицира се лечение, разкри д-р Панчо Панайотов

У нас
13:20 - 07 Декември 2023
2683
Безобразие: Спешният център в Рила връща пациенти със заповед

"В град Рила от 25 г. няма болница, но има спешен център, който извършва и амбулаторна дейност. Има и две зали с легла и апаратура за тази цел. И така работи центъра повече от 20 години. "Когато получим адрес отиваме с линейката, когато дойде пациент на крака, безотказно го преглеждаме и лекуваме. Преди година директорката започна да подхвърля - ще спрете да правите инжекции, ще спрете да правите превръзки. На всяко подобно подхвърляне, аз казвах: Това е глупост". Това написа във фейсбук д-р Панчо Панайотов, който работи в спешния център. 

"Тази хубавица продължаваше да настоява: "Тези пациенти да си ходят при личните лекари, идват тук, защото ние не им взимаме пари. Няма да ги облужвате". А от два месеца на входната врата виси на табела с голями букви тази забрана. Само един типичен случай.

Вечерта между 19.00- 20.00 часа. Тъмно е. На вратата се звъни. Сестрата: "Докторе, една възрастна жена, дошла е да й поставим инжекция. Какво да правя?". Веднага излизам. Поканих я да влезе. Типична селска женица. Дребничка, слабичка, със забрадка на главата. В ръцете едно пликче. Изважда една спринцовка, ампула и игла.

"Докторе, да ми направите тая инжекция. Две ми направи сестрата в селото, но сега я няма. Казано ми е да ми се прави между 7 и 8 часа вечерта. Дадох 10 лева на комшия да ме докара дотук". Къса й се душицата на тази женица. Работила съвестно цял живот. Живее скромно, много скромно. Купила си и ампулите и спринцовките и иглите. Загрижена за здравето си. Безпокои се за себе си. Цял живот е живяла добросъвестно.
Стои в стаята, с треперещи ръце развързва торбичката и се моли. Тъжно. Много тъжно. Аз: "Душице, ще я направим. Успокой се".
Сестрата: "Докторе, да не ме накажат, че съм я направила". Аз: "Глупости, но за да си спокойна, аз ще я направя".
Описах само един случай", разказва медикът.

Организирано от тази директорка се фалшифицират официални документи, фалшифицират се диагнози, фалшифицира се лечение с цел кражби.
Тази набедена директорка, модифицира амбулаторната практика. Страдащи, пациенти да ги гоним от центъра, а сестрите да се крият и със страх ( да не ги накажат) да помагат. Много съм разгневен.

Обадиха ми се хора от системата, които са готови да свидетелстват под клетва пред съдия, обадиха се , че една от куклите е обяснявала: "Кажи на д-р Панайотов да спре да рови за документите и лекарствата. Д-р Рапатинска (шефката й), няма отношение към това, тя не знае. Може само аз да опатосам", описа безобразията в спешния център в Рила д-р Панайотов.