Безос си поръча яхта за половин милиард

Project 721 е дълга 127 метра - повече от футболно игрище

Новини
14:49 - 17 Май 2021
3992
Безос си поръча яхта за половин милиард

Яхтата е един от символите на богатство, който е просто задължителен за хората, притежаващи милиони и милиарди. А когато си най-богатият човек на света, можеш да си позволиш суперяхта, каквато никой досега не е виждал.

Миналата година въздишахме по Aqua - плавателният съд за 645 милиона долара, задвижван от течен водород, който Бил Гейтс си поръча. Няма спор, че изглежда внушително и като от научнофантастичен филм.

Но Джеф Безос отново показа ексцентричен стил и че няма проблем да похарчи стотици милиони (вероятно около 500) за суперяхта, каквато никой досега не е имал. Всичко все още е на ниво проект и се пази в дълбока тайна. Но, все пак, в последните дни научихме някои подробности.

Яхтата засега носи името Project 721. Ще е дълга 127 метра - повече от футболно игрище, и ще е най-голямата, създавана някога от Oceanco - производител на луксозни яхти, ситуиран в Нидерландия.

Новата придобивка на Безос, която се очаква да излезе в открито море следващата година, няма да бъде най-голямата ветроходна лодка в света. Този рекорд се държи от руския олигарх Андрей Мелниченко, чиято яхта е дълга цели 142 метра, предава Forbes.

Друго, което научихме за яхтата на основателя на Amazon, е, че не само покупката, но и поддръжката ѝ ще излезе доста солено. Това е така, защото в комплект с нея е и друга, по-малка лодка, която ще плува около по-голямата, за да пренася всичко, което не се побира на "кораба майка" - като лична подводница, коли и други.