Безпрецедентно: БНТ и Би Ти Ви с общ тв дебат за балотажа в София

Политика
19:06 - 29 Октомври 2023
2861
Безпрецедентно: БНТ и Би Ти Ви с общ тв дебат за балотажа в София

БНТ и Би Ти Ви обявиха час преди края на изборния ден, че организират съвместно тв дебат между двамата участници в кметската надпревара за столицата, в случай че се стигне до балотаж на изборите. Това е безпрецедентно, тъй като досега обществената телевизия и първата частна телевизия не са организирали съвместни дебати, а всяка медия е работила по отделно.

Съобщението бе направено от Добрина Чешмеджиева от БНТ и Мария Цънцарова от Би Ти Ви. Те бяха разположени във временното тв студио на БНТ, от което обществената телевизия предава за изборите, разположено в ларгото пред Народното събрание. 

Двете уточниха, че са отправили покани за участие в предстоящия дебат към участниците, събрали най-много гласове, които ще се явят на евентуалния балотаж. Дебатът, който ще се предава едновременно по двете телевизии, вероятно ще се състои идния петък. 

"Финалният дебат за София" ще изправи един срещу друг двамата кандидати за кмет на София в 80-минутно предаване, излъчвано на живо от 20:00 ч. до 21:20 ч. в ефира на БНТ 1 и БНТ 4 и в дигиталните платформи на БНТ, както и в ефира на бТВ и в дигиталните платформи на bTV Media Group.

Опонентите ще дискутират по 5 теми, определени като най-важни за жителите на града в социологията на „Алфа Рисърч“ – транспорт и трафик, строителство и презастрояване, ремонти, чистота, качество на живот. Дискусиите ще се проведат по правила и регламент, гарантиращ равнопоставено участие.