Безработен актьор стана банков служител

Теди Москов поставя пиесата „Банкови кризи и наказания“ в Кукления театър в Стара Загора

Топ
09:47 - 12 Юли 2023
11577
Безработен актьор стана банков служител

Тази вечер от 19:30 часа на сцената на Държавен куклен театър-Стара Загора старозагорци и гостите на града ще могат да видят премиерното представление на пиесата „Банкови кризи и наказания“. Режисьор на постановката е Теди Москов, който поставя спектакъл за първи път в Града на липите.

Пиесата представя безработен артист, който попада в банка, като смята, че играе роля, но изведнъж разбира, че е назначен за служител. Според режисьора това ще предизвика интереса на хората, които се вълнуват от падението на културата в България. „Банкови кризи и наказания“ е по текст на френския драматург Жан Пиер Мартинез „Кризи и наказания“, както е оригиналното заглавие на творбата, и се поставя за първи път у нас. Пиесата е преведена специално за постановката в Кукления театър в Стара Загора.

„В България нямаше наказани за банковите фалити и за унищожаването на спестяванията на хората“, споделя режисьорът Теди Москов, но не това е причината да избере пиесата. „С Жан Пиер Мартинез се сприятелихме и той няма нищо против да импровизирам върху текстовете му, има ми доверие. Комедийното идва от това, че съм комедиен режисьор, че актьорите тук могат да играят смешно, защото са куклени актьори и от несъответствието между очакванията на главния герой и това което получава“, допълва още той.

Сценографията на пиесата е дело на Свила Величкова, музиката е на Антони Дончев, Актьорите са седем - новото попълнение на театъра Антония Кундакова, заедно с Биляна Райнова, Златина Караенева, Татяна Андреева, Кирил Антонов, Любомир Желев и Янчо Иванов.