Безредици в Гърция

Анархисти са палили банкомати и автомобили снощи в Атина

Топ
10:55 - 18 Май 2020
3210
Безредици в Гърция

Гръцки анархисти са палили банкомати и автомобили снощи в Атина и Солун, пише вестник "Ethnos". Според информацията на изданието са били подпалени банкомати, коли и камиони на супермаркети и компании за бързо транспортиране. Има задържани.

Засегнати са около 10 автомобила и три банкомата. Полицията проведе операция и успя да задържи 40 души, които са отведени в Главна дирекция на полицията на столичния район Атика. Пожарникарите, повикани от местните жители, са успели да загасят всички пожари. Причините за атаките все още не са ясни.

Снощи в центъра на Солун група анархисти организираха барикада от кофи за боклук на улица „Апостол Павел“ в района на консулството на Турция. Впоследствие възникнаха вълнения, когато анархистите започнаха да хвърлят коктейли Молотов по полицейските отряди, пристигнали на това място. Причинени са щети на шест паркирани наоколо коли.

Полицията отговаря със сълзотворен газ и шумови гранати. Според съобщението на вестник „Прототема“, полицията е задържала десет души, но след това ги е пуснала, тъй като „в тях не е имало нищо незаконно“.

Полицейските управления на двата града разследват инцидентите.