БЕЗУМИЕ! Болница настоява за 27 бона от семейство, което иска да погребе дъщеря си!

Заради разследване майката и бащата чакат повече от три години

Новини
08:30 - 03 Октомври 2023
5763
БЕЗУМИЕ! Болница настоява за 27 бона от семейство, което иска да погребе дъщеря си!

Три години и половина родители не могат да погребат дъщеря си. За този казус сигнализира бащата на младата жена от Русе. През 2020 година дъщерята на Петър Чернаев е починала при неясни обстоятелства в София. Докато трае разследването през тези години тялото е било в "Александровска болница".

Преди дни родителите на Виолета са получили известие, че могат да отдадат последна почит на дъщеря си. Казват обаче, че от болницата са им отказали да предадат тялото, докато не платят 27 000 лева.

"Съпругата ми отиде в "Александровска болница" и се оказа, че срокът, в който трябва да бъдат издадени документите е много кратък. Издадоха смъртният акт с датата в петък. Но служителката й даде талон за кремация с празна дата.

Жена ми е попитала защо. Казали й, че това е защото имаме задължения към болницата и докато не платим около 27 000 лева, няма да предадат тялото", заяви Петър Чернаев (на основната снимка) в предаването "Здравей, България!" по Нова тв.

По думите му от този ден нататък семейството ще дължи на болницата по 15 лева на ден за съхранение на тялото в камерата.

От "Александровска болница" потвърждават, че родителите са били информирани, че могат да получат тялото на дъщеря си, след като платят дължимата сума за съхранение.

Оттам заявяват, че тялото на починалата може да бъде предадено на близките във всеки един работен ден, а за дължимата сума лечебното заведение ще претендира по законоустановения ред.