Безумие: Искат по 900 лева за 1 литър дезинфектант

50 милилитра струват 13 лв., обяви шефът на КНСБ Пламен Димитров на срещата с държавния глава

Топ
15:22 - 16 Март 2020
1994
Безумие: Искат по 900 лева за 1 литър дезинфектант

Да се въведе таван на цените за определени продукти. Това поиска един от лидерите на синдикални организации на среща с държавния глава Румен Радев в президентството, началото на която бе открито за медии.

Пламен Димитров от КНСБ обясни: "Ние смятаме, че държавата трябва да предприеме действия за обявяване на пределно допустими цени на продуктите, които са необходими за ограничаване на коронавируса - основно дезинфектанти, поне от там да се почне. Не е логично да чувам, а аз вече си купувам това нещо - в един магазин струва 13 лв. в момента, 50 милилитра обикновен дезинфектант гел. Фирма, ми казаха днеска сутринта, която опитала да купи за своите работници дезинфектант, са й предложили 1 литър за 900 лева. Т.е. става дума за някакво безумие, което бавно и полека върви нагоре и аз настоявам наистина и при вас, естествено, и при премиера, и при парламента, ако се налага, да се ограничи час по-скоро този процес."

Президентът Румен Радев призова да се разшири обхватът на мерките за снабдяване на работници и служители с предпазни средства.