БФАС срещу АФБ: Протести и клаксони под прозорците на Весела Лечева

Mинистерството на спорта тихичко е възстановило лиценза на Автомобилната федерация на България

Моторни
16:32 - 25 Октомври 2022
2253
БФАС срещу АФБ: Протести и клаксони под прозорците на Весела Лечева

Противопоставянето в автомобилния спорт в България стигна до нов етап, след като министерството на спорта (ММС) е възстановило лиценза на Автомобилната федерация на България (АФБ).

От организацията обявиха, че "това беше логично действие, след като преди почти два месеца със свои решения Административният съд и Върховният административен съд спряха изпълнението на заповедите за отнемане на лиценза на Автомобилна федерация на България и предоставянето на лиценз на БФАС (Българска федерация по автомобилен спорт)".

Според информацията от министерството са се обърнали към международната федерация (ФИА), а от там са дали отговор, че единствено (АФБ) е носител на правата за провеждане на автомобилни състезания.

От федерацията насочват критика към предишния министър на спорта Радостин Василев, като го обвиняват в незаконосъобразни действия. В средата на май той отне лиценза на АФБ.

Последва хаос с организацията на състезания през сезона. "Така приключи една петмесечна сага, която нанесе сериозни щети на автомобилния спорт", казват от АФБ.

В същото време състезатели преминаха протестно пред министерството на спорта. Те призоваха ММС да възстанови правата на БФАС.

Снимки: LAP.bg