БФС се мазни на Левски, плаши съдиите

Идването на VAR няма да намали отговорността на чернодрешковците

Спорт
19:04 - 01 Октомври 2020
1362
БФС се мазни на Левски, плаши съдиите

Ръководството на БФС излезе с критична позиция спрямо съдиите в българското първенство и подчерта, че при техни грешки те ще трябва да са готови да понесат тежки последствия, включително и изваждане от съдийството. Позицията на БФС идва няколко дни, след като ръководството на Левски изрази възмущението си от съдийството по време на мача на "сините" с Ботев Пловдив от последния кръг на Първа лига, когато столичният тим не получил уж явна дузпа.

"На днешното си заседание Бюрото на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз покани председателя и членове на Съдийската комисия за дискусия по повод актуалните проблеми и грешките от съдийско естество в професионалния футбол. На срещата членовете на ИК и лично и.д. президентът Михаил Касабов категорично заявиха твърдата си позиция, че е недопустимо да се прави компромис с качеството на съдийството, а СК би следвало да упражнява още по-сериозен контрол и да налага максимално строги санкции на незадоволително представилите се рефери", съобщават от БФС.

"Ръководството на БФС отчита, че арбитрите в България са длъжни да поемат по-сериозна отговорност за действията си по време на футболните двубои и да бъдат готови да понесат още по-безкомпромисни последствия при грешки от съдийско естество, в това число дългосрочни наказания и дори изваждане от съдийството. Членовете на ИК още веднъж подчертаха готовността си да реагират при евентуални сигнали за оказан натиск спрямо арбитрите от всички нива на футбола ни и подчертаха, че предстоящото въвеждане на системата VAR със сигурност ще допринесе за изчистване на грешки, но няма да снеме огромната отговорност от съдийската колегия. БФС продължава усилена работа по подготовката за въвеждането на система за видео асистенти, като амбицията е тя да влезе в действие в плейофите на сезон 2020/2021 г", се допълва в позицията на футболната ни централа.