Би Ти Ви прогони Любен Дилов от „България търси талант”

Личности
14:07 - 21 Април 2021
6579
Би Ти Ви прогони Любен Дилов от „България търси талант”

Любен Дилов е натирен от журито на "България търси талант". Мярката влиза в сила от 9 май. Би Ти Ви прекратява договора му заради политическите му ангажименти - Дилов вече е депутат от ГЕРБ в 45-ото Народно събрание, а преди ден бе предложен и за министър на туризма в евентуален кабинет от партията на Бойко Борисов.

Издателят-журналист слиза от екрана на 9 май, когато започват живите концерти на шоуто. Изданията, които ще се излъчват дотогава с неговото участие, са записани преди време.

"Любен Дилов няма да бъде част от журито на шоуто "България търси талант" по време на предстоящите живи концерти. Би Ти Ви взе решението с оглед на политическата обстановка в страната и възможните партийни ангажименти на г-н Дилов в периода. Скоро ще обявим кой ще го замести", потвърдиха от телевизията.

В момента в журито на шоуто освен Дилов са Екатерина Евро, Ицо Хазарта и Славена Вътова.

Впрочем участието на Дилов там е проблематично от самото начало на този сезон заради партийната му ангажираност. Първите издания на предаването съвпаднаха със старта на предизборната кампания, поради което отново възникнаха въпроси редно ли е той да е на екрана на една от най-гледаните тв програми, след като ще участва на изборите.

Тогава "Би Ти Ви Медия груп" излезе с позиция, че не одобрява политическата ангажираност на лицата на развлекателните програми по време на тяхната изява в ефира на телевизията, но не е в позиция да ограничава конституционното право за участие в демократични политически процеси.

Телевизията обяви още, че ще вземе всички мерки, за да гарантира, че "България търси талант" няма да съдържа политическа подкрепа или послания. "Трябва да се има предвид и че епизодите с участието на г-н Дилов, които ще бъдат излъчени по време на предизборната кампания, са записани много преди да стане ясно неговото участие в предизборната кампания", заявиха още от телевизията тогава.

Ситуацията в момента със записаните епизоди е същата, но в предаванията на живо Дилов вече няма да участва.