Би Ти Ви: Венелин Петков и Антон Хекимян готови да съдят Валери Симеонов

Журналистите информират отговорно и на база проверена информация, а не на слухове, обяви в позиция телевизията

Общество
12:49 - 11 Февруари 2020
6109
Би Ти Ви: Венелин Петков и Антон Хекимян готови да съдят Валери Симеонов

Шефът на новините в Би Ти Ви Венелин Петков и водещият на "Тази сутрин" Антон Хекимян са готови да заведат дела срещу депутата от Обединените патриоти Валери Симеонов, стана ясно от позиция на телевизията, разпространена след безпрецедентното изказване на националиста, че двамата журналисти трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност за това, че са мълчали за сигналите срещу бизнесмена Васил Божков.

"Днес в национален ефир депутатът Валери Симеонов направи безпочвени твърдения относно почтеността на директора на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group Венелин Петков и водещия на „Тази сутрин“ Антон Хекимян. bTV Media Group заявява, че застава твърдо зад своите служители и ще подкрепи всички правни мерки, които те биха предприели срещу депутата. Във връзка с това и с новите неверни и подвеждащи твърдения на бизнесмена Цветомир Найденов относно работата на редакцията на bTV, бихме искали да напомним, че ролята на журналистиката е да разкрива истината след проверка и разследване на информация", пишат от телевизията.

И напомнят, че колегите им в нюзрума печелят доверието на милиони зрители ежедневно, защото следват установените в цял свят критерии и принципи на професията.

"Те информират отговорно, като се основават на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията. Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно. Подобни изказвания са подвеждащи и рушат разбирането на аудиторията относно същността на журналистиката и нейната роля в обществото", завършват още в позицията си от телевизията с главен изпълнителен директор Флориан Скала.