Биха шута на шефа на БАБХ

Причината - Христо Даскалов бил кандидат за депутат от ПП, извършил куп нарушения и заминал на разноски на агенцията за Италия

Новини
18:56 - 05 Октомври 2022
3893
Биха шута на шефа на БАБХ

Христо Даскалов е освободен от длъжността “Изпълнителен директор на БАБХ”. Това съобщиха на извънреден брифинг в Министерство на земеделието. Заповед на министър-председателя назначава на мястото на Даскалов досегашния зам.-изпълнителен директор на БАБХ - Христо Вълчанов.

По думите на зам.-министъра на земеделието Крум Неделков, действия на Даскалов били в нарушение на изборното законодателство, а именно завръщането му на работа преди ЦИК да обяви поименно списъка с депутатите. Освен това при завръщането си на работа, Даскалов предприел действия, свързани с уволнения и назначения в БАБХ, както и неправомерно сключване на анекс към договор с изтекъл срок на действия, допълни още аграрният зам.-министър.

Неделков допълни още, че след всичко това, вече бившия шеф на БАБХ заминал на командировка за Италия на разноски по проект към БАБХ, като земеделския министър Явор Гечев изобщо не бил осведомен за това. В заключение Неделков бе категоричен, че земеделското министерство не толерира подобни действия.

"Христо Даскалов си правеше каквото поиска в БАБХ и не си гледаше преките задължения. В последните месеци открито се занимаваше с лобизъм и се опита да прокара няколко скандални договора", издават хора от Министерството на земеделието и храните.