Биков: Не знам защо Ревизоро не си подаде сам оставката

Актуални новини
16:37 - 30 Ноември 2020
2523
Биков: Не знам защо Ревизоро не си подаде сам оставката

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков предприе остра атака срещу Емил Димитров-Ревизоро. Повод за това стана изненадващото изказване на еко министъра в петък, когато той предупреди, че Бургас е пред водна криза. 

Биков изрази учудването си, че Димитров не е подал оставка след изявлението му в Народното събрание.

„Според мен случаят с изказването на Емил Димитров в парламента е преекспонирана ситуация. Не можах да разбера, защо той дойде в залата. Останах учуден от неговото искане“.

Той каза това по "България он еър" и допълни: „А искането му е към българското Народно събрание - всяка група да му даде по двама депутати, на които той да обясни какво се случва. Ако един министър идва в парламента, той или трябва да предложи законопроект, или да си подаде оставката, или да дойде на парламентарен контрол.

Защо той дойде в парламента, за мен остава неясно и до момента.

Аз съм крайно притеснен от адекватността на действията на този министър. Изразявам моето лично мнение. След всичко това, което каза, не знам защо Емил Димитров не си подаде сам оставката.

Според Биков всички тези обвинения той е можел да ги каже на пресконференция в Министерството на околната среда. "Моето несъгласие с него не отменя водния проблем в България. Този проблем изисква дългосрочни усилия, не може да бъде решен за един мандат. Там е важно да има последователна политика. Прекалено важен въпрос е, за да бъде използван по такъв атрактивен начин", каза още Биков. 

Ако е толкова притеснен, можеше да потърси министър-председателя, защото той може да му помогне, не парламентът, в тази конкретна ситуация. Координацията би трябвало да се осъществи на ниво изпълнителна власт, а не на ниво парламент, без ясно искане към депутатите, продължи депутатът от ГЕРБ. 

Той отново подчерта, че подобно поведение за него е абсолютно необяснимо.