Биков за Рашков: Той е отпадъчен материал на историята (ВИДЕО)

Политика
16:20 - 09 Юли 2021
4665
Биков за Рашков: Той е отпадъчен материал на историята (ВИДЕО)

Стотици са случаите на полицейски произвол, координиран директно от Бойко Рашков! Лошото е, че в България изборите вече са опорочени. Рашков – това е отпадъчен материал на историята! Той действа като един истински комунист преди 1989!"

Тези емоционални обвинения отправи към вътрешния министър бившият депутат от ГЕРБ Тома Биков на пресконференция на партията. ГЕРБ направи извънредно изявление от централата след акциите на МВР под ръководството на Бойко Рашков, при които се привикват на разпити и задържат членове, симпатизанти и кметове от ГЕРБ.

"Това, което прави Румен Радев в момента - демонтира демокрацията, защото знае, че по никакъв друг начин не може да спечели избори, освен да праща главорези като Рашков да върши безчинства", допълни той.

Съпартиецът му Даниел Митов пък уведоми, че ГЕРБ ще сезира ОССЕ за противоконституционните действия на служебния кабинет. 

Журналистите ни питаха - не ви ли е страх? Питаха ни, защото знаеха какво се задава. След нас ще дойдат за вас - така управляваха комунистите. Гарван гарвану око не вади! Аз не знам уважаемите български медии дали са наблюдавали друг път такова ярко вмешателство в предизборната кампания на който и да било министър. Аз не съм. Всеки ден предизборният щаб на кандидат-президента Радев се изказва срещу една партия!", отбеляза той.

Ако някой не знае как е изглеждал превратът на 9-и септември – сега може да го види на живо. Така действат болшевиките, така действат тоталитарните режими", обобщи Митов. 

Тома Биков пък предупреди, че политическата криза ще прерасне в конституционна криза - която не е ясно дали ще продължи месеци или години.