Бил Гейтс блокира слънцето

Планира пръскане в атмосферата с цел спиране на глобалното затопляне

Мистика
15:01 - 04 Януари 2021
5617
Бил Гейтс блокира слънцето

Основателят на Microsoft Бил Гейтс се готви да реализира мащабен проект, чиято цел е да "блокира" слънцето. Учени от Харвардския университет ще помогнат за реализирането идеята на милиардера, съобщава esoreiter.ru.

Намеренията са процесът на глобално затопляне на Земята да бъде повлиян и спрян чрез пръскане на частици в атмосферата, които да отразяват слънчевата светлина. Експерти по проучване на Космоса вече са дали съгласието си да участват в проекта. Планира се на първо време балон с горещ въздух да бъде изстрелян близо до антарктическия град Кирун. Балонът ще изпрати в атмосферата научно оборудване с тегло почти 600 килограма на височина от 20 километра.

Не всички учени обаче подкрепят тази инициатива, тъй като всякакви опити за въздействие върху природните процеси могат да имат сериозни последици, които е невъзможно да се предвидят.

В края на миналата година медиите по света разпространиха прогнозата на Бил Гейтс, че с началото на 2021 г. пандемията от коронавирус ще започне да отстъпва, но заразата ще бъде победена едва тогава, когато всички държави по света се справят с нея. Гейтс изрази задоволство, че повече хора по света започват сериозно да се отнасят към климатичните промени и справянето с тях.