Бил Гейтс: Дори да избегнем световна война, ни чака нова пандемия

САЩ
13:59 - 12 Септември 2024
1810
Бил Гейтс: Дори да избегнем световна война, ни чака нова пандемия

На 18 септември Нетфликс стартира поредица с участието на Бил Гейтс, озаглавена „А сега накъде? Бъдещето според Бил Гейтс“. Поредицата ще бъде достъпна за всички абонати на платформата по целия свят.

В последните седмици Нетфликс повдигна малко завесата и пусна някои откъси от „пророчествата“ на американския предприемач. Лентата ще се състои от пет епизода, като във всеки от тях съоснователят на „Майкрософт“ ще разсъждава върху различна тема.

В свое интервю за CNBC Гейтс разкри, че първият епизод ще е посветен на дезинформацията, тъй като според него това е най-същественият проблем днес, особено сред по-младото поколение.

Той също така обясни, че дори светът да съумее да избегне нов глобален конфликт, предвид войните в Близкия изток и в Украйна, човечеството ще се сблъска с нова пандемия.

Дори да не стигнем до нова пълномащабна война... ще се появи друга пандемия, най-вероятно до следващите 25 години, посочи Гейтс за американската медия.

Що се касае до пандемията от коронавирус, милиардерът изрази становище, че „човечеството научи някои важни уроци, но не достатъчно“.