Бил Гейтс и Федерер биха Рафа Надал (ВИДЕО)

Тенис
10:18 - 08 Февруари 2020
3183
Бил Гейтс и Федерер биха Рафа Надал (ВИДЕО)

Един от най-богатите мъже на планетата Бил Гейтс (с имане от около 109 млрд. долара), записа със златни букви името си в историята на тениса с победа над испанската легенда Рафа Надал. Милиардерът бе в отбор с Роджър Федерер, който тази година се очаква да стане първият тенис-милиардер, като се присъедини към тесния клуб на най-богатите спортисти, в който са Майкъл Джордан, Флойд Мейуедър-младши и Тайгър Уудс.
 
Историческият двубой на двойки бе благотворителен и постави нов световен рекорд по посещение на тенис мач – 51 954 зрители. Той се състоя в Кейп Таун, ЮАР, и завърши 6-3 за Бил и Роджър срещу Рафа и известния американски тв водещ Тревър Ноа, южноафриканец по произход.
 
Всъщност и самият Роджър Федерер е донякъде местен – майката на швейцарската легенда е от ЮАР.
 
Според експертите 64-годишният Бил Гейтс, чийто борбен дух го изведе до върха в световния бизнес, се вдъхновил като истински спортен ас от мощната подкрепа от трибуните, а на корта съвсем не изглеждал като освободен от час по физическо. Американецът допринесъл значително за победата над двойката Надал – Ноа с няколко хубави сервиса, впечатляващи прехвърлящи удари и прилични волета.
 
Звездното събитие бе организирано от фондацията на Федерер за Южна Африка и Швейцария, като Роджър бе поставил за цел да събере за благотворителност един милион долара. В крайна сметка събра 3,5 милиона долара, а гвоздеят беше мачът му с Рафа Надал, завършил с негова победа 6-4, 3-6, 6-3 на "Кейп Таун Стейдиъм“.
 
"Аз съм щастлив човек да имам за приятел моя най-голям съперник“, каза Федерер за Надал след демонстративния мач помежду им. 
 
Освен това Роджър вече може да нарече "колега" и Бил Гейтс, един от най-големите филантропи на нашето време със своята и на съпругата си фондация Bill & Melinda Gates Foundation, която отпуска милиарди за борба с бедността и глада, и за образование и обучение на децата.