Бил Гейтс се развежда заради 36-годишна китайка?

Общество
15:54 - 07 Май 2021
5092
Бил Гейтс се развежда заради 36-годишна китайка?

Само ден преди официално да анонсират развода си, Бил Гейтс е превел на Мелинда акции на стойност 1,8 млрд. долара.

По информации на световните агенции трансферът е бил осъществен чрез холдинга на Гейтс "Cascade Investment", който той основал след продажба на акции на "Майкрософт".

Двойката се развежда след 27-годишен брак. Те не са подписвали предбрачно споразумение, но са подписали споразумение преди развода, така че това прехвърляне може да бъде първата стъпка в поделянето на активите на двамата.

Междувременно в публичното пространство се прокраднаха слухове, според които 36-годишната Чже Уонг, известна още като Шели Уонг, е фаталната жена, разбила милиардерското семейство.

По информация на "The New York Post" самата Уонг е била принудена да направи изявление в китайската социална мрежа Weibo, където написала, че всички тези съобщения са лъжа и категорично неоснователни.

По думите ѝ с 65-годишният милиардер я свързват "изключително делови отношения". Уонг е преводачка от китайски произход, която от март 2015 г. сътрудничи на благотворителната фондация на семейство Гейтс.

Разводът на Бил и Мелинда Гейтс далеч не е „мирен“, както е представен в обществеността, а семейството на Бил Гейтс му е бясно.

Основателят на „Майкрософт“ и съпругата му всъщност са приключили брака си през март, въпреки че всичко беше разкрито наскоро. Бил и Мелинда Гейтс искали да обявят развода си през март, но техните адвокати ги посъветвали да не го правят, преди да бъде постигнато споразумение за развод, пише TMZ.

Мелинда Гейтс е очаквала, че официалното съобщение за развода ще предизвика огромно медийно внимание, така че, за да избегне това, тя е заминала за изолирания остров Каливини в Карибите, който е наела за 132 000 долара на ден.

Трите й деца са заминали с нея, както и няколко други неназовани лица. Бил Гейтс не е присъствал на това пътуване, тъй като семейството му е "много ядосано", според американските медии, но причините за това не са известни.

В медиите има спекулации, че Бил Гейтс има връзка с Шели Уанг, която работи като преводач в тяхната фондация, което той категорично отрече в социалните мрежи. Споменава се също, че Бил Гейтс редовно е ходил на почивка с бившата си приятелка Ан Уинблад, за което се твърди, че Мелинда се е съгласила по време на брака.