Бил Гейтс сготви торта за 90-ия юбилей на Уорън Бъфет

Прочутият инвеститор доживя дълбока старост въпреки постоянното нагъване на сладко

Куриози
13:21 - 01 Септември 2020
2002
Бил Гейтс сготви торта за 90-ия юбилей на Уорън Бъфет

Бил Гейтс поднесе сладко и забавно видео като подарък за своя приятел милиардер Уорън Бъфет, предадоха от Си Ен Ен. Гейтс се опита да имитира по най-добрия начин готвачката Марта Стюарт и успя да приготви вкусно изглеждаща торта "Орео", на която с шоколадова глазура беше изобразен ликът на Бъфет. 

В края на 60-секундното видео Гейтс отрязва едно парче от тортата, слага го в чиния с вилица и оставя съобщението „Честит 90-ти рожден ден, Уорън".

Уорън Бъфет е почитател на сладките храни и изпива по около 5 кенчета Coca-Cola всеки ден (неговата компания е голям акционер в Coca-Cola).  Berkshire Hathaway също така притежава и компанията за сладкарски изделия See's Candies.

С тази специална торта Бил Гейтс изрази уважението си към своето приятелство с Бъфет. През 2016 г. той разказа история в блога си за това как е хванал Бъфет да яде любимата си храна за закуска - бисквитки "Орео".

"Едно нещо, което беше изненадващо да науча за Уорън, е, че той се придържа към яденето на това, което е обичал, когато е бил на шест години," пише Гейтс. - "Спомням си един от първите случаи, когато той отседна в нашата къща и отвори пакет бисквити, за да ги хапне на закуска. Децата ни веднага поискаха и те да закусват това. Може да дава лош пример на младите хора, но това е диета, която по някакъв начин работи за него", добавя Бил Гейтс.