Бил Гейтс залюби вдовица-мултимилионерка

Създателят на “Майкрософт” и 60-годишната Паула Хърд били неразделни от година

Новини
17:38 - 19 Февруари 2023
3339
Бил Гейтс залюби вдовица-мултимилионерка

Мистериозната жена до Бил Гейтс, за която има слухове в последните месеци, излезе от анонимност. Две години след мъчителния развод със съпругата си Мелинда, с която бяха семейство в продължение на цели 27 г., 67-годишният милиардер и основател на “Майкрософт” отново e понесен от вълните на любовта.

Причината за щастието му се нарича Паула Хърд, 60-годишната вдовица на един от шефовете на “Оракъл”.

Двамата били неразделни, а връзката им продължавала вече година, разкрил пред в. “Дейли мейл” човек от техните среди. Че нещата помежду им са сериозни, стана ясно, когато се появиха заедно, без да крият близостта си, на кортовете на Australian Open в Мелбърн през януари.

Засекли ги да се разхождат и в Сидни, където направили романтична обиколка и се насладили на панорамните гледки на пристанището и прочутата сграда на операта. Няколко дни след това пътешествие Гейтс обяви пред Би Би Си, че е готов за нова любовна връзка след развода си с Мелинда. “Аз не съм робот”, каза той.

Паула изгуби съпруга си Марк Хърд през 2019 г., когато бе победен от рака. Когато главният изпълнителен директор на “Оракъл” си отиде от този свят, той остави на съпругата си и двете им дъщери състояние от около 500 млн. долара Марк Хърд е бил дълги години ръководител и на “Хюлет Пакард”, но напуска през 2010 г. след скандал за негова извънбрачна връзка.

Едната от дъщерите на семейството – Кетрин Хърд, е известна разследваща журналистка, награждавана многократно за статиите си, свързани включително със злоупотребата с власт. Другата им дъщеря Кели пък е омъжена за сина на близък до бившия президент Бил Клинтън сенатор от Калифорния.

Самата Паула, която е завършила бизнесадминистрация в Университета в Остин, Тексас, също години наред е работила в бизнеса с новите технологии – като мениджър в компания за банков софтуер, но впоследствие сменя посоката на интересите си и днес е организатор на събития. Известна е и като голям филантроп, като дарява пари на различни образователни институции.

За момента обаче Гейтс все още не е представил новата си любима на трите си пораснали деца Дженифър (която го направи дядо), Рори и Фийби.

През пролетта на 2021 г., когато се появи новината за раздялата на семейство Гейтс, за мнозина това бе като гръм от ясно небе. До такава степен те изглеждаха непоклатими не само като съпрузи, достигнали с общи усилия до върха на успеха и богатството, не само като безупречни родители, но също и като приятели и съмишленици, осъществили десетки съвместни благотворителни каузи.

Оказа се, че вътре в тази “крепост” пукнатините са се множали. След 27 г. под един покрив и след 34 г. като двойка техно магнатът и съпругата му се разделиха хладно, но без скандали и медийна шумотевица, като се споразумяха бързо и напълно дискретно по условията на развода. Така и не стана ясно с колко от милиардите си се е разделил някогашният богаташ номер едно в света, за да получи свободата си обратно, но според медиите става дума за най-скъпото прекратяване на брак след това на шефа на “Амазон” Джеф Безос.

Потърпевшите не разкриха нищо и за причините на неочаквания си разрив, макар да се носеше мълвата, че Гейтс не е бил сред най-верните съпрузи.

През 2022 г. в тв интервю милиардерът призна греха си, макар и по заобиколен начин. Попитан дали е изневерявал, той отвърна: “Правил съм грешки и нося отговорност за тях. Причиних болка на семейството си и това ме кара да се чувствам ужасно”. По различни поводи през последните месеци богаташът признаваше, че разводът е бил един от най-трудните моменти в живота му. През 2022 г. дори обяви, че ако се върне назад във времето, не би си и помислил да се ожени за друга освен за Мелинда.

Година след раздялата Мелинда също повдигна завесата около взаимоотношенията в семейството. Тя сподели, че не е имало някакво определено събитие, което е сложило финалната точка, а просто натрупване, “когато разбрах, че вече не е здравословно да сме заедно и повече не вярвам в това, което имаме”.

Малко след новината за края на брака им “Уолстрийт джърнал” написа, че Бил е имал едногодишна връзка с една от служителките в компанията му, която е започнала през 2000 г. По-късно стана ясно, че през 2019 г. бордът на директорите на “Майкрософт” е наел юридическа фирма, която да разследва твърденията за тази вътрешнофирмена афера. Година по-късно милиардерът се оттегли от борда, но негов говорител посочи, че двете събития нямат нищо общо помежду си. Предполага се обаче, че тези публични разкрития са пречупили окончателно доверието на Мелинда.

Миналата година в интервю за Си Би Ес тя бе попитана дали той често е кръшкал, а тя отвърна: “Този въпрос трябва да зададете на него.”

Горе-долу по същото време благодарение на разследване на в. “Ню Йорк таймс” на бял свят излезе и доста близкото познанство на Гейтс с обвинения в педофилия и умрял в затвора през 2019 г. Джефри Епщайн.

Мелинда била бясна, че съпругът ѝ прекарва време с опозорения магнат, който лежа зад решетките още през 2009 г., и настоявала да прекрати всякакви контакти с него.

Миналата година Гейтс призна, че да вечеря няколко пъти с Епщайн е било огромна грешка. Мелинда пък разкри, че тези срещи също са налели масло в огъня на болезнения им развод.

Така или иначе и за двете половинки от прочутото бивше семейство това е минало, което очевидно те са преодолели, за да вървят поотделно по пътя си напред. Преди време медиите в САЩ разкриха, че Мелинда също има нов мъж до себе си – бившия репортер на “Фокс нюз” Джон дю Пре. Тя обяви, че е напълно удовлетворена от личния си живот в момента, а на бившия си съпруг желае само добро. И макар да отрече двамата да са приятели, нарече отношенията им добри и посочи, че съвместната им работа в общата им фондация върви чудесно.