Бил Клинтън остава в интензивно отделение

Актуални новини
08:24 - 16 Октомври 2021
5434
Бил Клинтън остава в интензивно отделение

Бил Клинтън ще остане в болницата за през нощта, съобщи говорителят му в Twitter. Той добави, че показателите за здравословното му състояние "се движат в правилната посока", предаде Ройтерс.

75-годишният Клинтън, който беше президентна САЩ  до 2001 г., във вторник вечер постъпи в болница в Калифорния за лечение на инфекция, която не е свързана с COVID-19.

Сътрудник на бившия президент съобщи пред репортери, че той е приет за лечение на урологична инфекция, като е настанен в интензивно отделение на болницата, но не получава интензивно лечение, предаде Асошиейтед прес. Сътрудникът не конкретизира какво е наложило Клинтън да бъде настанен в интензивно отделение.

По думите на сътрудника инфекцията е засегнала кръвообращението на Клинтън, но той се подобрява и не е изпадал в септичен шок, потенциално животозастрашаващо състояние.

Бившият президент e в добро настроение, а при него е съпругата му Хилари. Дъщеря му Челси не е там, уточни сътрудникът.

Сегашният президент на САЩ Джо Байдън съобщи пред репортери, че Клинтън ще бъде изписан скоро, но добави, че не се знае дали това ще стане още днес или по-нататък. Преди това Байдън се обади по телефона на Клинтън, за да му пожелае бързо оздравяване, съобщи Белият дом.