Биляна Дол откраднала модна колекция?

През ключалката
08:26 - 20 Декември 2019
6737
Биляна Дол откраднала модна колекция?

Половинката на Валери Божинов - сръбкинята Биляна Дол, е обвинена в кражба на интелектуална собственост и плагиатство на собствената си модна линия. Скандалът гръмна, след като нейна сънародничка я атакува, твърдейки, че палтата, които красавицата продава като свои модели, са закупени от склада й. 

Престрелките между двете започнаха в социалната мрежа инстаграм. Там Биляна постоянно публикува снимки на дрехите, които предлага за продажба. Любимата на Божинов дори създаде нов профил "Aus Liebe" (б.р. - в превод: от любов), в който качва продуктите. Именно там обаче Биляна е принудена да търпи критика и пред всички последователи беше обвинена в плагиатство от дизайнерката Ива.

Скандалната модна линия на Биляна

Сръбкинята обаче е категорична и твърди, че не присвоява чужд труд. Биляна съветва обвиняващата я да спре с писанията срещу нея. "Девойко, ще те помоля да ме оставиш на мира. Обърни се към собствениците на фабриката, те ще ти разяснят всичко. И престани да лъжеш хората, че това е твоята фабрика. Ива, преминаваш всякакви граници", ядоса се 42-годишната силиконка.

В крайна сметка и двете се плашат със съд, докато войната им в социалните мрежи продължава.