Бионсе с най-много номинации за "Грами"

Новини
08:49 - 25 Ноември 2020
1074
Бионсе с най-много номинации за "Грами"

Певицата Бионсе получи най много номинацииза наградите „Грами“, като тя ще се състезава в девет категории за златните грамофончета, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Бионсе е сред претендентите за най-престижните отличия за Албум на годината и Песен на годината. Тридесет и девет годишната поп прима има вече в актива си 24 „Грамита“. Бионсе изпревари по брой номинации британската изпълнителка Дуа Липа, американката Тейлър Суифт, рапъра Роди Рич, които получиха по шест всеки.

В категорията Албум на годината с Бионсе ще се състезават Дуа Липа, Пост Малоун, „Колдплей“, „Хаим“, Джейкъб Колиър „Блек пумас“ и ар ен би певеца Дженей Айко.

Номинациите за Бионсе дойдоха най-вече за песента ѝ „Black Parade“, в която се отдава почит на културата и на политическата ангажираност на афроамериканците. Хитът беше пуснат това лято в разгара на масовите протести заради системния расизъм и насилието на полицията над чернокожото население в САЩ.

„Black Parade“ на Бионсе ще се състезава в категориите Песен на годината и Запис на годината. Хитът ще се конкурира в тези две категории с песента на Дуа Липа „Don't Start Now.“

Локдаун албумът на Тейлър Суифт „Folklore“ ще се състезава в категорията Албум на годината, докато сингълът ѝ „Cardigan“ ще търси признание като Песен на годината.

Що се отнася до най-добрите нови изпълнители, с номинации са Меган дъ Стелиън, Доджа Кет, както и алтернативната изпълнителка Фийб Бриджърс.