Бисер Лазов към подъдимите по КТБ: Сега нямаше да сте тук

Било очевидно за всички, че милионите са отпускани без никакво основание

Новини
12:23 - 28 Ноември 2019
4735
Бисер Лазов към подъдимите по КТБ: Сега нямаше да сте тук

Основният свидетел по делото КТБ избухна срещу подсъдимите и им каза, че ако бяха казали истината, сега нямаше да са там и да отговарят пред закона.

Той се държи доста агресивно с бившите си колеги от банката и дружествата на Василев. Днес дори им каза, че решил да си каже истината, а ако те били решили същото (визирайки Александър Панталев - другя изп. директор, и Георги Христов), "може би нямаше да седят по този начин тук".

Лазов си спомни, как Цветан Василев искал да почерпи този, който е дал фамилията на Георги Зяпков и го наричал "Зяпалник".

На настоятелните въпроси на Георги Христов: дали Лазов го е осведомявал лично него, че фирмите са на практика кухи (т.е. - не им "пуши коминчето" и нямат производствена дейност), Лазов отговори със смях:

"Тази дружества – на шофьора, на домакина, на касиерката, на архиварката на банката, са дружества на Фирмата (така Лазов нарича всичко, което е реално контролирано от Цветан Василев, б.р.). Малоумно е аз да му казвам има ли коминче фирмата на касиерката или липсва.

Фирмата е ясно къде се намира, парите е ясно къде отиват. Нито съм му пояснявал (на шефа на КТБ Христов, б.р.). Там "коминче" няма...

Но и никога не съм крил, че вече нещата са изключително големи като размери – това съм споделял. Че лихвите и погасителните вноски вече надминаваха 40 млн. лв. месечно."
Лазов повтори, че след отпускането на кредити от КТБ били оформяни проформа някакви обяснителни документи, но те били като "комбинезонче", колкото да не ходиш съвсем гол по улицата. А било очевидно за всички, че милионите са отпускани без никакво основание.