Бит мъж в Зетьово: Крадците вързаха краката ни със сезал

Двама мъже са задържани в чирпанското село за въоръжен грабеж

Новини
13:55 - 17 Февруари 2020
1334
Бит мъж в Зетьово: Крадците вързаха краката ни със сезал

"Дойдоха и викат пари давай и почнаха да ни бият. Вързаха ни краката със сезал. Майка и тя така бита, здраво бита". Това разказа Миньо Ангелов, когото двама мъже са заплашили с пистолет в дома му в петък вечерта, пребили него и майка му на 83 г.

"Още по-такива мерки да се вземат, защото просто ни е страх да живеем вече. Толкова възрастни хора има вече, които са самички, просто хората ги е страх да спят", казва Йорданка Иванова, майката на Миньо Ангелов.

Както писахме по-рано, двамата мъже са задържани в чирпанското село Зетьово за въоръжен грабеж.

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов от рано сутринта бяха в Чирпан, където е започнала поредната специализирана операция срещу битовата престъпност.

Специализираната операция срещу битовата престъпност започна и в Братя Даскалови, както и в селата Зетьово и Гита.

"Има сериозни резултати. По важното е, че това не е кампания, инцидентна кампания, а постоянна и целенасочена дейност срещу битовата престъпност и съм сигурен, че българските граждани в края на годината ще усетят резултата", каза Гешев.

В село Зетьово беше пълно с полиция и жандармерия, проверяваха се всички коли на влизане и излизане от селото.

Акция на прокуратурата и полицията се провежда и в Стара Загора, където са били задържани 7 души за крупна кражба.

"Тук по самата операция има задържани лица по конкретен вид престъпления. Само ще ви кажа, че и в Стара Загора в момента има една много добра реализация. Задържани са извършителите на крупна кражба. Взломна кражба, при която е открадната доста техника от склад на определена фирма, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Извършена е проверка на криминалния контингент, като се изясняват мерките на хора с две и повече висящи дела. Акцията продължава.

В момента се извършват разпити на деветимата задържани. Предстои до края на деня прокуратурата да им повдигне обвинения.