Битият от Чикагото лекар: Имам синини по гърба и лицето

Новини
13:41 - 20 Януари 2022
2478
Битият от Чикагото лекар: Имам синини по гърба и лицето

След вербалната агресия и сбиване в лекарски кабинет в Ново село д-р Ивайло Иванов заяви, че се чувства унизен и благодари за подкрепата на своите пациенти в този тежък момент.

Д-р Иванов се грижи за над 3000 пациенти. Сред тях е и Димо Станев, чиито близки твърдят, че е починал след поставена ваксина на Янсен. Няма обаче токова лекарско заключение.

Д-р Иванов заяви, че мъжът сам е настоял да го имунизира, за да може да се върне на работа в Германия. А Венцислав Ангелов вижда за първи път, когато нахлул в кабинета му. След грозната сцена с насилие ще заведе граждански иск.

"Категорично бях нападнат от този господин, вижда се и на записите как посяга. Тези вербални атаки, тези физическите удари, тези блъсканици в стени. Имам синини по гърба, по лицето… Заплахи за убийство. Аз не съм очаквал такова нещо." - казва пред БНТ д-р Ивайло Иванов.

Лекарят казва, че никога никого не е притискал да се ваксинира.

"Тук в България обикновено показанията за ваксинация се смятат за противопоказания. Категорично сърдечно болните пациенти трябва да бъдат ваксинирани. Той не само че трябваше да се имунизира, а трябваше да се имунизира по-рано, за да се предпази от разболяване. Повтарям, за пореден път този човек почина от заболяване от КОВИД 19. " - казва д-р Иванов

Д-р Ивайло Иванов благодари на колегите и на пациентите си, които го подкрепиха.

"Радвам се за тяхната подкрепа в този труден за мене момент."

Казва още, че случилото се не го демотивира и ще продължава, както досега, да се грижи за своите пациенти.

Заради зачестилите случаи на агресия над медици в Русе и жестокото убийство на собственичката на верига аптеки Ери Пехливанян, журналисти призовават тази вечер русенци да запалят свещ вкъщи в знак на съпричастност.