Битият от полицията журналист: Има тотална липса на професионализъм у полицаите

Новини
12:00 - 14 Януари 2021
1375
Битият от полицията журналист: Има тотална липса на професионализъм у полицаите

Има отричане на реалността, властта не си признава грешките''. Това каза журналистът Димитър Кенаров в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком.

Припомняме Ви, че на големия протест на 2-ри септември миналата година журналистът е бил на Ларгото, преди да се окаже заклещен на стената на президентството, като полицията започна да използва сълзотворен спрей. Като журналист, който е отразявал събития в Турция, Украйна, Крим, в Беларус, Кенаров разполага противогаз, обозначен с "press", т.е. "преса", върху него, за да може да извършва своята дейност.

"Внушенията, които властите искат да вкарат са успешни, защото се разпространяват от определени медии. Хората, които не се интересуват от плурализма на гледните точки могат да бъдат манипулирани. Подобен тип активни мероприятия са фейк нюз. Лошото е, че фалшивите новини идват от нашето официално правителство и оттук идва и липсата на доверие'', поясни Димитър Кенаров.

''Има тотална липса на професионализъм у полицаите. Не знаят правата на журналистите, на протестиращите'', обясни журналистът. ''Полицаите знаят, че действат пред камерите и не се притесняват от наказание. Или пък на тях им е наредено'', добави Кенаров.

''Моята мярка "задържане" още не е паднала. А те нямаха претенции за задържане. Бях в прокуратурата, писахме, дадох обяснения, казаха, че ще работят, че ще извикат свидетели. Има едно чакане. Обясниха, че ще им е трудно да кажат, кой е полицаят, който е замахнал'', заяви още Димитър Кенаров.

''Законите могат да бъдат интерпретирани и погазвани от властите, които трябва да ги съблюдават'', категоричен бе потърпевшият от полицейско насилие журналист.