Битият шеф в „Левски” нарочен за предател

Хулиганите от „София Запад” смятали Цветан Вълчев за свой човек, а той издал печалбите им на новата управа

Новини
14:55 - 25 Август 2019
34715
Битият шеф в „Левски” нарочен за предател

Зверски пребитият с железни пръти рекламен директор в „Левски” Цветан Вълчев е бил инквизиран от членове на групировката „София Запад” заради предателство. Това е основната версия, по която работят криминалистите, научи Lupa.bg.

Цветан Вълчев бе премазан от бой пред офиса на клуба, но арестувани за вулгарното нападение все още няма

Вълчев, който работи в „Левски” от 2008 г., поддържал дълги години приятелски отношения с представители на хулиганската фракция, ръководена от лежалия в затвора за търговия с наркотици Любомир Костадинов – Младежа.

Според данни от разследването, Вълчев помогнал на „София Запад” с познанията си по маркетинг и реклама и стоял в основата на създаването на онлайн магазина за артикули с емблемата на „сините”. Предишният собственик на „Левски” Спас Русев прехвърли на криминалната структура бизнеса с фенски артикули, за да си осигури спокойствие.

Новата управа на „Левски”, спусната от най-богатия човек в България – Васил Божков, обаче преустановила порочната практика бизнеса с артикули на столичния футболен гранд да се осъществява от запалянковци и то с обемисти криминални досиета. Изпълнителният директор Павел Колев поставил нещата на принципна основа и изчислил, че около 40-50 000 лева месечно отиват в джобовете на шепа гангстери, окупирали сектор „Б” на стадион „Георги Аспарухов”.

"София Запад" все още контролират сектор "Б" на стадион "Георги Аспарухов" и не допускат нормални привърженици в агитката

От „София Запад” обаче нарочили като виновник за новата ситуация Цветан Вълчев. Той бил обвинен от татуираните с лика на Васил Левски разбойници, че им е направил интрига с Васил Божков, като е издал на управата на клуба какви печалби реализират феновете. „Това е абсурдно да се помисли от разумен човек, но търговците на наркотици не се отличават с аналитичен ум. Заради това Цветан замалко да бъде убит”, потресени са от варварските методи на хулиганската групировка редовите привърженици на „Левски”.

Засега все още няма арестувани поръчители и изпълнители на дръзкото нападение, но основните заподозрени са Любо Младежа като възложител, Златко Малкия от Враца като посредник и двама активисти на „София Запад” от провинцията като изпълнители на мократа поръчка.

Същевременно привърженик на „Левски” изпрати на редакционния имейл на Lupa.bg есемес кореспонденция с друг бандит от „София Запад” - ММА боецът Любо Делев. Часове след побоя с тръби, нанесен над Цветан Вълчев, Делев е попитан дали „София Запад” стои зад нападението. „Да, и какво ще направиш”, отговаря му силовакът на Любо Младежа.

На въпрос на запалянко на "Левски" дали "София Запад" стои зад побоя над Цветан Вълчев, силовакът от групировката Любо Делев отговаря: "Да, и какво ще направиш?"

На вчерашния домакински мач на „Левски” с „Локомотив” (Пловдив) на стадион „Георги Аспарухов” (някои го наричат „Виваком Арена”) сектор „Б” на стадиона, където се събират най-верните запалянковци, отново бе окупиран от „София Запад”. От хулиганската групировка не допускат в сектора други привърженици, а засега босът на клуба Васил Божков не е взел мерки, за да се справи със ситуацията.