Битият в Македония Ангел Георгиев: Казах, че съм депутат, а те ме удариха в главата

Най-вероятно телефонът, който ми взеха, сега е хакнат и се проверява информацията, обясни той

Свят
18:08 - 06 Февруари 2023
2144
Битият в Македония Ангел Георгиев: Казах, че съм депутат, а те ме удариха в главата

Закани, бой, 7 часа носене на белезници и взет телефон. Това е преживял депутатът от 48-ото НС Ангел Георгиев от "Възраждане", сподели самият той. Преди ден той бе спрян на границата със Северна Македония, участва в спречкване и бе съден там.

"Имаше закани, мен ме удариха и в носа, и в окото, и в кръста. След като казах, че съм народен представител, получих три удара след това", разказа Георгиев в ефира на Би Ти Ви.

Бившият депутат пътува до Северна Македония, за да се включи в честванията по случай годишнината от рождението на Гоце Делчев. На границата обаче влиза в конфронтация с граничарите, след което разказва, че е бил бит и арестуван.

По негови думи му е било отказано да говори по телефона, както и достъп до лекар и адвокат.

"Никой не знае. Обясненията са изключително несериозни. Най-вероятно този телефон сега е хакнат и всичката информация сега се проверява", обясни Георгиев за съдбата на телефона си. Той сподели, че мобилното устройство е изключено, а той е блокирал сим картата си.

Георгиев и другите българи са били закарани със служебен автомобил до съда в Крива паланка. През цялото време те са били с белезници - общо около 7 часа.

Той обясни още, че от негова страна не е имало нито вербална, нито физическа агресия.

Георгиев се закани, че ще обжалва присъдата си както в Северна Македония, така и пред Европейския съд за правата на човека.

По 300 евро глоби са искали на тримата българи в РСМ, обясни Георгиев. Той добави, че еврото не е официална валута там, а те самите не са получили документ за това, че са пратили глобите си.